RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

В США назвали дату, коли Конгрес проголосує допомогу Україні і Ізраїлю

У Конгресі Сполучених Штатів Америки сподіваються, що голосування за надання допомоги Україні та Ізраїлю відбудеться до кінця 2023 року.

Про це повідомляє NBC News.

Також читайте: План Б: що готує ЄС на випадок блокування Угорщиною допомоги Україні

Зазначається, що конгресмени хочуть досягти угоди, яка одночасно задовольнить запити Мінфіну та Пентагону, допоможе посиленню кордонів.

"Палата Представників, яку очолюють республіканці, вже ухвалила законопроект про допомогу Ізраїлю, але він включає значні скорочення та виключає гуманітарну допомогу. Білий дім та демократи в Сенаті вважають його неадекватним. Питання про те, як проходитиме наступний етап переговорів", - сказано у повідомленні.

Республіканці та демократи вважають, що проект має обговорюватись у Сенаті. Спільними зусиллями можна виробити законопроект, який підтримають у Білому домі та підпише президент Джозеф Байден. Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер заявив, що ухвалення пакета допомоги буде одним із пріоритетів роботи між Днем Подяки та Різдвом - з 23 листопада по 25 грудня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Джо Байден підписав закон про тимчасовий бюджет США, який не передбачає допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Великої конкуренції немає: США зробили важливу заяву щодо військової допомоги Україні та Ізраїлю

У Конгрес внесли законопроект про військову допомогу Ізраїлю без України: у Байдена виступили із заявою

Одним пакетом: чому Байден записав Путіна в терористи