RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Життя під подвійною окупацією: чому не можна прирівнювати білорусів до росіян

Білоруси сьогодні живуть під подвійною окупацією – з одного боку диктаторський режим Лукашенка, з іншого боку – прокремлівський режим, тому прирівнювати їх буде неправильно.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла білоруська журналістка та головний редактор видання "Хартія 97" Наталія Радіна.

За її словами, коли мільйони білорусів вийшли на вулиці у 2020 році, це показало, що самі люди категорично проти режиму. А у 2022 році вони підтвердили, що категорично проти війни в Україні.

Читайте: Антивоєнні виступи в Білорусі: мирні громадяни проти відправлення військ в Україну, фото та відео

"Але сьогодні люди в Білорусі перебувають під таким катком репресій, що якщо проти них ще вводитимуть санкції країни Євросоюзу – то це аморально. Цього просто робити не можна", - вважає журналістка.

Наталія Радіна

Наталія Радіна наголосила, що людям дуже важко, але прояв політичної позиції та незгоди сьогодні у РБ просто неможливий. "Це неминуче призводить до арештів. Навіть висловлювання у соцмережах призводить до того, що людину можуть посадити на 5-7 років в'язниці. Навіть за лайки людей саджають, не кажучи вже про якісь дописи", - розповіла вона, додавши, що у країні патріоти "залягли на дно", бо йти до в'язниці немає сенсу.

Загалом, розповіла вона, у в'язницях Білорусі, за різними оцінками, наразі перебуває близько 80 тисяч осіб. "Правозахисники навіть не в змозі підрахувати кількість людей, які потрапили під репресії та опинилися у в'язницях. А ті цифри, які сьогодні називає режим – близько двох тисяч людей – не відповідають дійсності", - розповіла опозиціонерка.

"Проте я можу точно сказати, що білоруси ненавидять Лукашенка, і ця ненависть нікуди не ділася з 2020 року", - зазначила вона, наголосивши, що ненависть до диктатора знаходиться у прихованому стані і просто накопичується.

Та в певний момент, коли складуться обставини, люди зможуть все це проявити, - резюмувала Наталія Радіна.

Докладніше: Люди ненавидять Лукашенка і готуються - білоруська журналістка

  • Читайте також:

Білорусь долучилась до викрадення українських дітей: у Лукашенка показали кадри з "біженцями"

Під Мінськом стався вибух: відомо про підрив залізниці

"Навчання" тривають безперервно: Наєв назвав кількість білоруських військових на кордоні з Україною, відео