RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україні ще одну категорію змусять показати декларації: кого торкнеться

В Україні планують відкрити для публічного доступу декларації співробітників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) та членів військово-лікарських комісій (ВЛК).

Про це повідомила голова Громадської ради при Нацагенції з питань запобігання корупції Катерина Бутко, пише "Радіо Свобода".

Читайте також: По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

Вона зауважила, що така вимога була принциповою позицією учасників обговорень.

"Представників ТЦК, а також співробітників ВЛК, їхні декларації будуть відкриті. Це є виняток, і це було те, що також говорилося при ухваленні законопроєкту. Враховуючи всі скандали з моніторингом способу життя, все, що було виявлено у представників ТЦК, їхні декларації однозначно мають бути відкриті. Це була позиція в тому числі і голови антикорупційного комітету, і багатьох інших", – сказала вона.

Водночас, декларації решти військовослужбовців, мобілізованих до лав ЗСУ, та їхніх родин будуть надалі закриті через безпекову ситуацію.

"Частина декларацій має бути закрита, тому що це декларації людей військових, це декларації співробітників розвідки, це декларації людей, в яких члени сім'ї мобілізувалися, пішли воювати. Звичайно, такі декларації мають бути закриті", - наголосила вона.

Нагадаємо, за даними НАЗК, керівник Дніпропетровського ТЦК підозрюється в незаконному збагаченні на близько 8,8 млн грн.

  • Вас також може зацікавити:

Майже 13 тисяч FPV-дронів для ЗСУ: НАЗК знайшло у воєнкомів сотні "лівих" мільйонів

Скандальний одеський екс-військком збагатився на рекордну суму: в НАЗК розкрили подробиці

Суд арештував майно екс-воєнкома Борисова: що в списку "нажитого нелюдською працею"