RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Орбан лобіює у США припинення допомоги Україні: деталі скандалу

Союзники прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, з яким 10 грудня поспілкувався Володимир Зеленський на інавгурації Хав'єра Мілея у Буенос-Айресі, проведуть закриту зустріч з республіканцями у Вашингтоні щодо припинення військової підтримки України від США.

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте також: Є дві причини: чому Угорщина блокує переговори щодо вступу України до ЄС

У Вашингтоні 11 грудня дводенний захід планують розпочати заступник держсекретаря політичного офісу прем’єр-міністра Угорщини Мартон Угрошді, провідний науковець Аттіла Демко, який підтримує Орбана, а також члени угорського посольства.

Спочатку обговоритимуть повномасштабне російське вторгнення в Україні та трансатлантичні культурні війни. До заходу приєднається експосол при тодішньому президенті Дональді Трампі Келлі Каррі.

"Орбан упевнений, що допомога Україні не пройде в Конгресі. Тому він також намагається заблокувати допомогу з боку ЄС", - зазначило дипломатичне джерело, близьке до угорського посольства.

Джерела серед республіканців повідомили, що деяких присутніх разом з членами Конгресу від республіканців, запросили приєднатися до переговорів за зачиненими дверима 12 грудня.

Організатор цього заходу - консервативний аналітичний центр Heritage Foundation. Він очолює "Проєкт 2025" - це коаліція, що готує наступну консервативну президентську адміністрацію. Центр раніше виступав різко проти допомоги Україні з боку Штатів.

Нагадаємо, на початку листопада прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюз не повинен починати переговори з Києвом про можливе членство України в європейській родині.

  • Вас може зацікавити:

Угорський капкан: яка "дубина" зупинить Орбана

Орбан цинічно висловився про війну в Україні: що сказав прем'єр Угорщини

Гірше, ніж за СРСР: Орбан видав нову антиукраїнську заяву