RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

США затвердили нові санкції проти Росії: хто увійшов до нового пакету

Кремль неухильно перетворює Росію на економіку воєнного часу, але військова машина російського диктатора Володимира Путіна не може вижити тільки за рахунок внутрішнього виробництва, тому Сполучені Штати наклали черговий пакет санкцій як на російських виробників, так і на суб'єктів третіх країн, що надають Москві ресурси, які їй відчайдушно потрібні для нарощування та підтримки своєї військово-промислової бази.

Про це повідомляє Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США.

Читайте: Санкції не працюють: Росія отримала рекордні доходи за продаж нафти

Зазначається, що під обмеження потрапила багатонаціональна мережа закупівель зброї та технологій, яка складається з чотирьох юридичних і дев'яти фізичних осіб у Китаї, РФ, Гонконзі та Пакистані. Вони займаються сприянням і закупівлями виробленої в Китаї зброї і технологій для Росії.

Також під санкції потрапили компанії з Туреччини, ОАЕ, Швейцарії, Сінгапуру, Киргизстану і Таджикистану. Загалом Мінфін США ввів санкції проти більш ніж 250 фізичних і юридичних осіб.

Під обмеження США потрапили "Експобанк", золотодобувна компанія Highland Gold та її власник Владислав Свіблов, кредитна організація "Металург", золотодобувна компанія "Высочайший", ЗАТ "Вологодський підшипниковий завод", липецький автовиробник "Моторинвест", компанії "Газпром ліндеінжиніринг", "Північні технології", "Каменськволокно", Курський акумуляторний завод, суховантажі "Аркадій Чернишов", "Капітан Якубович" і "Марія" тощо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Росія вирішила збільшити витрати на війну.

  • Вас зацікавить:

В списку Захарова і розробник "Ланцетів": США розширили санкції проти росіян

У санкціях є лазівки: як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет

Бізнес на крові: низка компаній ЄС постачає в Росію товари для війни в Україні