RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В списку Захарова і розробник "Ланцетів": США розширили санкції проти росіян

Сполучені Штати запровадили нові санкції щодо російських компаній та громадян. З-поміж фізосіб, на яких поширюються тепер обмеження, представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова та розробник безпілотників "Ланцет" Олександр Захаров.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів США.

Читайте також: У санкціях є лазівки: як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет

Загалом у новому списку американських санкцій - близько 30 громадян та 200 компаній, закладів та організацій.

Також у новий санкційний список потрапила корпорація "АФК-Система", Московський державний технічний університет ім. М. Е. Баумана, Пошта Банк, Всеросійський банк розвитку регіонів, фінустанова "Російський стандарт".

Як повідомляє російське бюро "Радіо Свобода, санкції запровадили проти головного конструктора "дочки" концерну "Калашников" Zala Aero Олександра Захарова та членів його родини. Відомо, що саме він розробляв безпілотники-камікадзе "Ланцет", які нищать техніку української армії.

Журналісти-розслідувачі зазначають, що чоловік представниці МЗС РФ Марії Захарової, її син Микита та донька Марія долучені до бізнесу з виробництва БПЛА. Зокрема, її найменший син Лаврентій кілька років живе за кордоном, закінчив школу та вуз у Британії.З 2021-го працював у структурах ООН у Нью-Йорку та Римі. Навесні 2023-го почав працювати у Женеві, в Інституті ООН з дослідження проблем роззброєння. Його робота пов'язана з дослідженнями у сферах управління снарядами, розмінування та гуманітарного доступу до районів "гарячих точок".

Санкції також запровадили проти племінника глави Чечні Рамзана Кадирова Якуба Закрієва - гендиректора ТОВ "Данон Росія".

Також запроваджено експортні санкції проти 12 російських та одного узбецького підприємства за сприяння військово-промисловому комплексу РФ та виробництву дронів. Водночас, назви компаній не вказані.

Нагадаємо, 14 вересня США ввели санкції проти російських олігархів, посадовців та компаній, що мають стосунок до військово-промислового комплексу країни-агресора та сприяють війні проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Ну що, навоювалися? Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян

ЄС, США, Канада та Велика Британія ввели нові санкції проти РФ: у списках Кіркоров і Харатьян

Озброює Росію гвинтокрилами і БПЛА? Китай опинився в центрі нового скандалу