RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В ЄС назвали дату початку переговорів з Україною про вступ

Переговори Євросоюзу з Україною щодо членства в блоці можуть розпочатися навесні наступного року, після публікації звіту Європейської комісії.

Про це, як пише The Guardian, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Читайте також: ЄС відчинив двері для України: онлайн-трансляція історичного саміту з Брюсселю

Шарль Мішель сказав, що Євросоюз почне переговори з Києвом у березні. Також він назвав сьогоднішнє рішення лідерів країн-членів ЄС "потужним політичним сигналом".

"Це дуже потужний політичний сигнал, це дуже потужне політичне рішення, і сьогодні я думаю, що народ України — ми на його боці, і це рішення, ухвалене країнами-членами, є надзвичайно важливим для Європейського Союзу", — заявив Шарль Мішель, виступаючи перед журналістами у Брюсселі.

Варто зазначити, Україна наразі не виконала рекомендацію Єврокомісії про врегулювання лобістської діяльності, але відповідний урядовий законопроєкт вже зареєстрований у парламенті. Усі юридичні й технічні аспекти вступу України до ЄС будуть схвалені тільки після повного виконання всіх рекомендацій Єврокомісії. До того ж, ЄК повинна дати позитивну оцінку виконання рекомендацій, але в процесі також можливі додаткові коригування.

Нагадаємо, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан демонстративно залишив залу під час голосування про початок переговорів про вступ України до ЄС.

  • Вас може зацікавити:

Орбан проти вступу України до ЄС: що говорять угорські громади Закарпаття

Жодних переговорів: Орбан зробив антиукраїнську заяву щодо членства в ЄС

Саміт невизна­ченості: Брюссель бачить Київ у ЄС, але є нюанси