RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Раді почали розгляд нового закону про мобілізацію: приїхали Залужний, Шаптала та Умєров

Профільний парламентський комітет почав розгляд нового скандального закону про мобілізацію - за словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії обговорення з командуванням ЗСУ та представниками Міністерства Оборони буде тривати декілька днів.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"У депутатів від виборців є багато питань стосовно мобілізації, для відповідей на комітет приїхали Залужний, Шаптала та міністр Умеров", - сказав він, додавши, що буде повідомляти про хід розгляду законопроєкта в комітеті.

Читайте також: Законопроєкт допрацюють: в Раді розповіли, коли голосуватимуть за зміни правил мобілізації

Нагадаємо, вечір 25 грудня 2023 року відзначився внесенням Кабінетом міністрів законопроєкту під назвою "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих аспектів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378) до Верховної Ради.

Даний документ викликав значні обговорення в політичному та суспільному житті. Експерти та політики висловлюють думку, що у теперішній формі відповідний законопроєкт не матиме шансів на голосування у парламенті.

Раніше ми публікували нові дані законопроєкта про мобілізацію.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізація по-новому в Україні: юрист пояснила головні нюанси законопроєкту

Чи можна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон: детальне пояснення

Чи можна 17-річним виїжджати з України під час війни: коментар адвоката

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.