RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Країна-союзник України виділила 37 млн доларів на антидронові системи: деталі

Японія виділила Україні 37 мільйонів доларів на закупівлю систем для виявлення дронів, під загрозою атаки якими перебувають українці щоночі. Також країна передала генератори та трансформатори, аби допомогти пережити зиму.

Про це повідомила очільниця Міністерства закордонних справ Японії Камікава Йоко на спільній пресконференція з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Читайте також: Patriot для України: США готують "японську" схему постачання ракет

"Японія активно просуває підтримку України, в рамках нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотних літальних апаратів", – зазначила Йоко.

Вона засудила російські ракетні та безпілотні атаки та висловила повагу мужності громадян України. Міністерка нагадала, що Японія рішуче підтримує українську державу.

Крім того, японці передали українцям 5 мобільних газотурбінних генераторів та 7 трансформаторів, щоб допомогти пережити зимові морози та можливі ракетні обстріли окупантами енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, внаслідок російської атаки безпілотниками у Дніпрі 6 січня частково зруйновано гуртожиток, де проживали 22 сім'ї, серед них є постраждалі.

  • Вас може зацікавити:

Українцям в Японії змінять умови підтримки: що вирішили в Токіо

Скільки снарядів використовують Росія і Україна: інфографіка

В Німеччині невідомі дрони "чергують" над полігонами, де навчаються українські військові