RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Зеленський у День Соборності внесе до Ради законопроєкт про множинне громадянство: що це означає

Президент Володимир Зеленський в День соборності України заявив, що внесе до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство. Це дозволить отримати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам з різних країн світу.

Про це глава держави сказав у зверненні до українців з нагоди свята.

Читайте також: Умови допомоги не змінилися: Зеленський провів розмову зі Спікером палати представників

"Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства", - розповів Зеленський.

За його словами, законопроєкт дозволить мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, крім громадян країни-агресора.

Йдеться про всіх, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено залишив рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Усіх, хто допомагає Україні, незважаючи на сотні та тисячі кілометрів від рідної землі.

"Іноземні добровольці, які стали на захист України, усі, хто воює за свободу України, як за рідну Батьківщину. І Україна стане для них такою. Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України”, - сказав президент.

Він додав, що українці борються за право бути українцями. І відповідне рішення - один з елементів такої свободи, одна з можливостей реалізації такого права. Права бути українцем.

Також, Зеленський розповів, що підписав указ "Про історично населені українцями території Російської Федерації".

"Ми маємо сьогодні робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію", - сказав він.


Додамо, що множинне громадянство - статус громадянства, при якому особа послідовно визнається громадянином (громадянкою) двох чи більше країн за законами цих країн. У деяких країнах розрізняють громадянство особи, яке більше стосується участі у внутрішньому політичному житті країни та національність, яка стосується міжнародного статусу особи. В давніші часи був у вжитку термін підданство. Хоча множинне громадянство дає певні преференції його набувачам, при множинному громадянстві можливі колізії законодавства, наприклад, у виконанні військового та інших обов'язків згідно з законодавством окремих країн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Пентагоні заявили, що у разі відсутності рішення Конгресу щодо фінансування, гроші для військової допомоги Україні закінчаться.

  • Вас також може зацікавити:

Компромісу не буде: Зеленський відповів "миротворцям" щодо війни з Росією

"Відкритий для компромісу": Байден готовий до поступок заради допомоги Україні

Україна передала США список "зброї перемоги" над РФ: що потрібно армії