RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Компромісу не буде: Зеленський відповів "миротворцям" щодо війни з Росією

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що Україна не може погодитися на переговори з окупантами, оскільки ніхто не пробачить Росії злочинів, вчинених її армією.

Про це президент України сказав під час розмови з журналістами у Буенос-Айресі.

Читайте також: Американці не є терплячими людьми - експерт зі США про підтримку України

"Ніхто не пробачить Росію. І, безумовно, вони не зможуть окупувати Україну, тому що їх щодня підпалюватимуть у наших будинках, якщо вони зайдуть туди, окупують і житимуть. Безумовно, це момент неповернення, тому що вони вбили стільки людей, і в кожній родині у нас є якісь втрати”, - наголосив Зеленський.

Глава держави переконаний, що російським загарбникам не вдасться реалізувати озвученої мети у війні проти України. Водночас президент зазначив, що для припинення війни треба робити певні кроки.

"Безперечно, ми хочемо її закінчити так, щоб вона не почалася знову. Нам потрібні конкретні гарантії безпеки", - сказав Зеленський.

Окремо Зеленський зазначив, що президенту РФ Володимиру Путіну не потрібен світ, тому що той не зацікавлений у незалежній Україні, яка потрібна йому лише як частина та анклав у складі РФ.

"Він не хоче ніякого діалогу. Він не хоче зупинити війну. Для нього сьогодні зупинити війну - це просто два слова по телефону. Два слова сказати своїм військам. Просто відійти на їхню територію", - наголосив Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава Пентагону Ллойд Остін запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Київ і забезпечуватимуть актуальні потреби ЗСУ на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійшло

Росія - одна з головних загроз: на саміті НАТО визначили план протидії путінській армії

У Байдена серйозно стурбовані корупцією в Україні: що кажуть секретні документи