RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У США заявили, коли закінчаться гроші для України

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів повідомляють, що гроші для військової допомоги Україні закінчаться 30 грудня поточного року у разі відсутності схвального рішення Конгресу щодо нового фінансування.

Про це заявив фінансовий контролер Міноборони США Майкл МакКорд, повідомляє Bloomberg.

Читайте також: План "Б": у Зеленського розповіли, що чекає на Україну за відсутності фінансової допомоги Заходу

Як випливає з його листа до керівників комітетів з питань оборонної політики та асигнувань Палати представників і Сенату, Пентагон витрачає останні 1,07 млрд доларів на закупівлю нового озброєння і техніки для заміни знятої з озброєння та відправленої в Україну.

"Після того, як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання безпекової допомоги Україні", - зазначив він.

12 грудня Адміністрація президента США оголосила про передачу Україні пакету військової допомоги на 200 млн доларів, куди входять артилерійські боєприпаси, снаряди для стрілецької зброї та інше озброєння. Також Пентагон зможе відправити ще один пакет допомоги, додав Майкл МакКорд.

Bloomberg зауважує, що хоч він у листі закликає членів Конгресу погодити фінансування, це також означає, що республіканці, які зараз на різдвяних канікулах, мають час зайнятись цим питання після повернення до роботи після 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, президент Джо Байден переконаний, що відмова від надання допомоги Україні, яка бореться з російською агресією, є абсолютною помилкою та загрозою безпеці США.

  • Вас також може зацікавити:

Компромісу не буде: Зеленський відповів "миротворцям" щодо війни з Росією

"Відкритий для компромісу": Байден готовий до поступок заради допомоги Україні

Україна передала США список "зброї перемоги" над РФ: що потрібно армії