RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Викрадення людей і катування: ОБСЄ передали докази причетності Росатому до воєнних злочинів РФ на ЗАЕС

Члени Спеціального комітету ПА ОБСЄ "Парламентська група підтримки України" і Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ взяли участь у спільному засіданні, яке відбулося у Києві.

Про це інформують у ВРУ.

Під час засідання, українські делегати ознайомили іноземних колег з результатами розслідування української правозахисної організації Truth Hounds щодо причетності державної корпорації "Росатом" до скоєння воєнних злочинів під час окупації ЗАЕС та м. Енергодар.

Читайте: МАГАТЕ прозріло: на околиці майданчика Запорізької АЕС виявили російське озброєння

Зокрема, була піднята проблема системної кампанії викрадень, катувань та інших порушень прав людини з боку російських окупаційних сил, які фіксують правозахисники на Запорізькій АЕС.

Підкреслюється, що "Росатом", як державна установа та в особі її окремих співробітників був і залишається повністю обізнаним про масштаби активної мережі катувань, що діє на ЗАЕС, а докази, які зібрані на сьогодні, дозволяють ініціювати кримінальне переслідування за воєнний злочин – катування, а також за злочини проти людяності – катування та нелюдські дії.

"Росатом" та його керівники, в свою чергу, можуть бути визнані винними у пособництві та підбурюванні до злочину катувань, скоєних на ЗАЕС та поблизу неї.

Також було акцентовано на тому, що привласнення ЗАЕС в анексованому українському місті Енергодар, а також внесок "Росатому" у серйозні порушення прав людини повинні призвести до запровадження низки санкцій та притягнення керівників корпорації до відповідальності.

Нагадаємо, раніше ми писали, що чекає на Росію у разі теракту на ЗАЕС.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни облаштували вогневі позиції на будівлях реакторів Запорізької АЕС: в британській розвідці показали фото

Що чекає на "Росатом" у разі продовження ядерного тероризму: озвучено прогноз

Однозначно має бути покараний: стала відома роль "Росатому" в окупації ЗАЕС