RU  UA

Від договорняків до "F*ck Russia!": що Україні чекати від можливого президентства Трампа

Діяльність Дональда Трампа на посаді президента в минулому не свідчила про близькі відносини з Володимиром Путіним і навіть навпаки: під час його каденції Україна отримала летальне озброєння і саме екс-президент США досяг згортання Північного потоку-2.

Таку думку висловив політтехнолог Михайло Шейтельман у ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Трамп "бомбардує" свій ядерний електорат: чи варто країнам НАТО боятися погроз експрезидента

"Ми можемо спиратися лише на факти. Президентство Трампа у 2016-2020 роках. Ми за ці чотири роки так і не побачили жодних політичних чи особистих контактів між ними, зате ми бачили, що робив Трамп. Перше, він першим у світі поставив нам летальні озброєння - Джавеліни. Друге, саме Трамп домігся того, що Північний поток-2 зараз не працює", - зазначив він.

У той же час політолог зазначає, що невідомо, як зараз поведеться Трамп, якщо виграє президентські вибори, але враховуючи його вік і політичний стиль - у такому віці люди взагалі не змінюються, тому в другу каденцію він поводитиметься так само, як і в першу.

"Може..., що ставши президентом він доручить озброїти нашу країну всім, чим тільки можна, і почати мочити Росію. Все це залежить від того, якою буде перша розмова Трампа з Путіним. Трамп назве свої умови. Якщо Путін у відповідь скаже те саме, що сказав Макрону: "Я тут зараз у хокей пограю і тобі передзвоню потім". Якщо він таке Трампу скаже, то реакція у Трампа буде найнегативніша, аж до того, що Трамп може сказати "Fuck Russia!", - підсумував Шейтельман. .

Нагадаємо, раніше Трамп пригрозив виходом з НАТО.

  • Вас може зацікавити:

Трамп закликав не допомагати Україні: що сказав скандальний політик

Конфлікт з РФ може тривати десятиліттями: Столтенберг звернувся до союзників з важливою заявою

Чи має Трамп президентський імунітет у справі щодо штурму Капітолія: суд зробив заяву