RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На Заході придумали "схему", як передати Україні російські гроші: подробиці

На Заході знайшли спосіб передати Україні кошти, отримані від використання активів РФ, що були заморожені на території ЄС після повномасштабного російського вторгнення. Вони, швидше за все, увійдуть у загальний пакет допомоги Євросоюзу нашій країні у розмірі 50 мільярдів євро.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, 12 лютого, Рада Європейського Союзу схвалила юридичні основи для використання доходів, отриманих від заморожених в ЄС російських активів, для допомоги Україні. Однак через певну бюрократичну процедуру можливість передачі цих коштів нашій країні буде реалізована не раніше кінця березня.

Читайте також: Сенат проголосував: Україна стала на крок ближче до $60 мільярдів

Втім, знайшовся вихід передати ці кошти Україні швидше – наша країна отримає їх у загальному пакеті допомоги на 50 мільярдів євро. Тобто для європейців це стане додатковим джерелом поповнення фонду підтримки нашої країни.

"У тому пакеті допомоги на 50 мільярдів євро, який нам затвердили, джерелом для наповнення на 17 мільярдів євро є прибуток від російських активів. Тобто російські доходи вилучатимуться та передаватимуться до цього фонду. Йдеться про те, що понад ці 50 мільярдів євро у найближчі чотири роки ми нічого (від ЄС) не отримаємо", - заявив у коментарі "Апострофу" експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Гроші будуть, але в пакеті: чи отримає Україна доходи від заморожених активів РФ

  • Вас може зацікавити:

Спікер Конгресу Джонсон відкинув законопроєкт про допомогу Україні: заява

Україна отримає від Японії 106 млн доларів: на що підуть гроші