RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В ЄС вирішили долю заморожених активів Росії: ухвалений важливий документ

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення, яким передбачається можливість використання прибутку від заморожених російських активів на відновлення України.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Читайте також: Російські активи - це соковитий плід, який низько висить - заступник міністра юстиції

Зазначається, що це рішення дозволить керівництву перенаправляти прибуток від активів до бюджету ЄС для подальшої допомоги Україні, у тому числі у сфері відновлення та реконструкції країни. Кошти можуть направити й через бюджет ЄС до Фонду України.

Рішення Ради ЄС також роз'яснює правовий статус доходів, які отримують центральні депозитарії у зв'язку з володінням російськими активами, та встановлює чіткі правила для осіб, які володіють ними.

Так, депозитарії, які володіють активами Центробанку РФ на суму понад 1 млн євро, повинні окремо зберігати залишки коштів, що накопичилися в результаті обмежувальних заходів ЄС, а також повинні зберігати окремо відповідні доходи.

У заяві зазначено, що в юрисдикціях партнерів по G7, ЄС та Австралії було заморожено 260 мільярдів євро активів Центрального банку рф у вигляді цінних паперів та коштів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що захід може передати Україні заморожені активи РФ, які можуть лягти в основу репарацій та будуть спрямовані на відновлення інфраструктури.

  • Вас також може зацікавити:

Країна-союзник виділить Україні 122 млн євро: куди підуть гроші

Країна НАТО надаватиме 3000 боєприпасів Україні щомісяця

Трамп пообіцяв боротися "до останнього" проти угоди, з якою пов’язана військова допомога Україні