RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чи передав Іран балістичні ракети Росії: в Білому домі виступили з важливою заявою

Переговори між Росією та Іраном про постачання балістичних ракет росіянам активно просуваються, проте підтверджень передачі цього виду озброєння нема.

Про це повідомив представник Адміністрації Президента Сполучених Штатів Джон Кірбі, пише AP.

Читайте також: Є "зелене світло" від Заходу: чому Іран наважився постачати до Росії балістичні ракети

За словами координатора Ради нацбезпеки Білого дому, Тегеран надає Москві значну кількість дронів, керованих авіаційних бомб і артилерійських снарядів, які росіяни певним чином використовують для атак по Україні.

"Крім того, як я попереджав минулого місяця з трибуни в Білому домі, переговори РФ щодо придбання в Ірану балістичних ракет близької дії активно просуваються", - повідомив він.

Кірбі зауважив, що напередодні агенція Reuters повідомила про передачу Іраном сотень балістичних ракет російській стороні. Стаття базується на коментарях іранських урядовців, "які хизуються тим, що надали Кремлю ракети". Посадовець застеріг, що коли Іран передасть це озброєння російській стороні, відповідь міжнародного співтовариства буде "швидкою й суворою".

"Ми уважно стежимо за цим, але ще не маємо жодного підтвердження, що ракети справді перемістили з Ірану в Росію. Але в цій публікації іранці чітко наголошують, що відправлять балістичні ракети до РФ, і у нас немає підстав вважати, що вони не виконають цього... Зі свого боку ми винесемо це питання на Радбез ООН. Ми запровадимо додаткові санкції проти Ірану. І ми будемо координувати подальші кроки у відповідь із нашими союзниками й партнерами в Європі та інших країнах", - додав він.

21 лютого Reuters повідомив, що Іран передав Росії близько 400 балістичних ракет класу "земля - земля", зокрема, ракети сімейства Fateh-110, гіперзвукові Zolfaghar. Вони здатні вражати цілі на відстані від 300-700 кілометрів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про новий Іранський бойовий дрон "Mohajer-6".

  • Вас також може зацікавити:

Новий іранський дрон Shahed-238: в чому особливість і чи отримає його Росія

Іран почав випускати "турбошахеди": перші кадри з новим дроном

Іранські гіперзвукові ракети для Росії: коли Тегеран може почати постачання