RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Новий іранський дрон Shahed-238: в чому особливість і чи отримає його Росія

Іранські розробники оприлюднили нову модель ударного безпілотника-камікадзе Shahed-238, особливість якої у кращому маскуванні в нічний час.

Про це розповів представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

Читайте також: Дальність польоту - до 800 км: в Україні створили секретний дрон, камікадзе, фото

Він зазначив, що ця модель обладнана реактивним двигуном та має різні радіолокаційні наведення. На вигляд - чорного матового кольору, що ускладнить її виявлення та знищення у темряві.

"Не знаю, чи отримуватиме їх Росія, але досвід такий уже у цих держав є", - повідомив речник Повітряних сил.

Також в РФ постійно змінюється тактика застосування дронів: якщо раніше їх запускали вдень, тепер вночі, щоб було складно ідентифікувати.

Що відомо про модель Shahed-238

Shahed-238 - це реактивний безпілотник-камікадзе, що є модифікацією дрона Shahed-136. Відомо, що розробники в Ірані представили одразу три варіанти нових БПЛА, що мають автономну систему наведення за інерціальною системою та сигнали GPS, інфрачервону/оптичну та радіолокаційну систему наведення.

Ця модель може стати аналогом протирадарних ракет. Їх наводять на випромінювання пошукових радіолокаційних станцій (РЛС). Стануть у нагоді у нейтралізації та прориві систем протиповітряної оборони.

На думку аналітика Defense Express Сергія Згурця, Іран не передаватиме Shahed-238 Росії. Адже в РФ всі зусилля скеровані на масове виробництво Shahed-236. Їх вона посилено використовує у війні.

"Іран намагається створювати різні модифікації дронів-камікадзе на базі Shahed. Зараз в них вже додався варіант дрона з ракетним двигуном, який може вражати цілі на дальності до 1000 км. Втім, я думаю, що навряд чи нові безпілотники Shahed-238 Іран буде передавати Росії", - повідомив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові знищують ворожу техніку за допомогою цивільних дронів і цей досвід уже починають переймати інші країни.

  • Вас також може зацікавити:

Воєнна економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"

Співвідношення 1:3: чому Сили оборони програють росіянам у війні дронів

Україна отримає партію недорогих і потужних дронів-камікадзе Switchblade: в чому їх особливість