RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Байден поговорив з лідерами Конгресу щодо допомоги Україні: всі деталі зустрічі

Сьогодні відбулася зустріч президента США Джо Байдена з керівниками американського Конгресу, на якій він наголосив на необхідності нагальної допомоги Україні, оскільки наслідки бездіяльності можуть стати жахливими, бо Палата представників Конгресу не проголосувала вже ухвалений у Сенаті пакет фінансування національної безпеки, який передбачає надання додаткової допомоги Україні, Ізраїлю, а також Індо-Тихоокеанському регіону.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Таким чином Байден прагне розблокувати мільярди доларів асигнування допомоги Україні, яка відчуває дефіцит боєприпасів на фронті.

Читайте: "Він божевільний сучин син": Байден висловився про Путіна у передвиборчій промові

"Щодо України, потреби - нагальні. Я сподіваюся, що ми трохи поговоримо про це. Я вважаю, що наслідки щоденної бездіяльності в Україні жахливі. Я розмовляв з деякими нашими партнерами в G-7..., вони були дуже стурбовані", — зазначив Байден.

Спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон розповів, що після колективної зустрічі він розмовляв сам на сам з президентом, в основному, про потреби Америки, тобто захист кордону та забезпечення роботи уряду.

Своєю чергою лідер більшості в Сенаті, демократ Чак Шумер зізнався, що остання зустріч була однією з найскладніших. "Зустріч щодо України була однією з найнапруженіших, з якими я коли-небудь зустрічався під час багатьох зустрічей в Овальному кабінеті", - сказав він.

За словами Шумера, це питання настільки важливе для США, що "ми не могли дозволити собі чекати місяць, два чи три місяці", тому що "ймовірно, програли б війну.

Шумер зауважив, що учасники намагались переконати Джонсона у важливості затвердження допомоги Україні. "У цій кімнаті був консенсус: Зеленський і Україна програють війну, якщо ми не надамо їм зброї і не надамо її швидко", - сказав Шумер пресі після зустрічі.

"У кращому випадку це може створити розбіжності в НАТО – якщо союзники відвернуться від Сполучених Штатів", - розповів політик, додавши, що сказав Майку Джонсону, що той пошкодує, якщо не зробить правильні речі, незалежно від поточної політики.

"Бо справді це в його руках. Це в його руках. Ми сказали йому, наскільки це важливо. Це було пристрасно", – наголосив Шумер. Він також розповів учасникам зустрічі про свою поїздку в Україну, де зустрів солдатів, які стикаються з браком чи відсутністю боєприпасів.

Нагадаємо, що Чак Шумер відвідував Україну буквально кілька днів тому.

  • Читайте також:

Білий дім вивчає можливість передачі Україні більш далекобійних ракет ATACMS

В ЄС хочуть створити міні-НАТО на випадок перемоги Трампа в США: про що йдеться

"Перемога Путіна втягне Америку у війну": конкурентка Трампа зробила жорстку заяву щодо допомоги Україні