RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

До Києва приїхали лідери країн-союзників та президент Єврокомісії: що заплановано

В знак солідарності до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, до Києва з візитом прибула низка лідерів країн заходу.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: "Ввічливі люди", захоплення Криму та Донбас: головні події початку неоголошеної російсько-української війни

Щоб продемонструвати солідарність з Україною, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії, до Києва також прибули прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо.

Додамо, що ввечері 23 лютого в Україну прибули прем'єр-міністр Данії Метт Фредеріксен та лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер.

"У Києві до другої річниці війни Росії проти України. Щоб віддати належне надзвичайному спротиву українського народу. Більш ніж будь-коли ми твердо підтримуємо Україну. У фінансовому, економічному, військовому, моральному плані. Поки нарешті країна не стане вільною", - написала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Прессекретар президента України Сергій Нікіфоров в ефірі національного телемарафону розповів, що президент Володимир Зеленський у неділю планує провести конференцію.

"У нас на 24 лютого буде багато візитів лідерів. Хто саме це буде, сказати не можу, але це будуть не просто символічні візити, а будуть результати", - сказав Нікіфоров.

За його словами, також буде засідання за участю України та послів "Великої сімки".

"І на 25 лютого ми готуємо дещо особливе. Це буде конференція, чесна розмова про наш шлях далі, наш шлях у 2024 році. Будуть всі топ-спікери від влади, військово-політичне керівництво, прем'єр, глава Верховної ради, СБУ, ГУР, Мінстратегпром. Буде перша леді, буде МІУ, Офіс президента і звичайно сам президент", - сказав Нікіфоров.

Він пояснив, що говоритимуть на різні теми, а саме про майбутнє армії, її розвиток, впровадження сучасних технологій, вступ до ЄС та НАТО. Також темами розмови стануть відновлення ментального здоров'я українців, підтримка бізнесу та усі аспекти життя країни у майбутньому.

"Президент за результатами проведе свою пресконференцію", - додав Нікіфоров.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що колишній президент Росії Дмитро Медведєв пригрозив застосуванням ядерної зброї, якщо Україна повернеться на кордони 1991 року.

Десять років Революції гідності: чи могло бути по-іншому

Третій рік тотального опору: в Україні вийшов календар, присвячений героям війни з РФ, відео

Путін зізнався, що хоче завоювати Україну: відео заяви