RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Перемога Путіна втягне Америку у війну": конкурентка Трампа зробила жорстку заяву щодо допомоги Україні

Україна не просить війська, лише зброю та боєприпаси. Тому Джо Байден повинен більше говорити американському народу про те, що означає цей пакетний законопроєкт, чому він впливає на американський народ і чому він захищає його від подальшої війни.

Про це в програмі "This Week" заявила суперниця експрезидента Дональда Трампа у передвиборчих перегонах від Республіканської партії Ніккі Гейлі.

Читайте також: Німеччина готує нову військову допомогу Україні: що увійде у пакет на 100 млн євро

"Ми повинні почати усвідомлювати, що це означає. І тому важливість забезпечення перемоги України зрозуміла, тому що ми маємо запобігти подальшій війні. І зараз Путін почувається сміливішим, ніж будь-коли", - зазначила Гейлі.

Вона зауважила, що у разі перемоги в Україні Путін неодмінно поведе війська далі: "Потім вони їдуть і бачать, що інший опонент балотується в президенти, і бачать, що його не хвилює, що Путін вторгнеться в Україну. Отже, що робить Путін? Він іде і зараз починає розставляти солдатів по Прибалтиці. Він переходить до наступної ери".

Вона також зауважила, що Україна не просить війська, а лише зброю та боєприпаси, щоб виграти цю війну: "Вони мають велику бойову силу. Нам потрібно дати їм те, що їм потрібно, щоб вони могли перемогти, щоб ми могли запобігти... відправці будь-кого з наших військових чоловіків і жінок воювати".

Гейлі розкритикувала чинного президента США Джо Байдена в тому, що той недостатньо багато уваги приділяв питанню комунікації з американцями. Також зазначила, що США зараз позбавлені від необхідності воювати з Росією самостійно. Тому зробила подальший висновок:

"Джо Байден повинен більше говорити американському народу про те, що означає цей пакет, чому він впливає на американський народ і чому він захищає його від подальшої війни".

Вона наголосила на тому, що Конгрес повинен виконувати свою роботу "... і переконатися, що вони пішли і зробили все можливе для національної безпеки. Конгрес зазнає поразки, тому що вони видають це звучання так, ніби вам потрібно вибрати між Україною та Ізраїлем або захистом кордону".

Проте Гейлі додала, що "...забезпечення безпеки нашого національного кордону - забезпечення безпеки нашого південного кордону є пріоритетом номер один, але забезпечення того, щоб ми допомагали Україні та Ізраїлю, також означає запобігання війні". Вона зауважила, що на всі цілі по підтримці України та Ізраїлю треба виділити менш як 5% оборонного бюджету, а кінцева мета цього полягає у запобіганні повномасштабній війні між Росією та західними державами.

Раніше ми також повідомляли про те, що країни НАТО передадуть Україні нову військову допомогу у вигляді мільйона безпілотних літальних апаратів.

  • Вас також може зацікавити:

Перевзувається у повітрі: Трамп зробив нову заяву щодо України

Корейські ракети у росіян: у Євросоюзі готують пакет санкцій для КНДР

Україна отримає від Британії ще одну велику партію дронів