RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Джонсона закликали розблокувати $60 млрд для України: лист підписали спікери 23 парламентів

Спікери 23 парламентів та очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола закликали спікера Палати Представників США Майка Джонсона винести на голосування законопроєкт, що передбачає міжнародну допомогу Україні на понад $60 млрд, а також сприяти його подальшому ухваленню.

Відкритий лист спікерів до Майка Джонсона опублікував у дописі на Facebook голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Читайте також: Чинник Джонсона: чи підтримають у Конгресі США допомогу Україні

Зазначається, що саме Стефанчук є ініціатором листа:

"Я, як ініціатор цього листа, вдячний своїм колегам за таку швидку і широку підтримку".

В дописі вказано, що очільники парламентів просять “американського колегу" внести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні:

"У цьому відкритому листі ми, очільники парламентів, просимо свого американського колегу внести на розгляд Палати Представників Конгресу Сполучених Штатів Америки ухвалений 13 лютого 2024 року Сенатом США законопроєкт HR 815 про міжнародну допомогу США".

Міжнародна допомога має становити асигнування у розмірі $60,06 млрд для України.

Стефанчук додає, що наразі цей переданий до Палати Представників. Проте він також зауважує, що "згідно з правилами процедури, Спікер М. Джонсон має повноваження щодо його внесення на розгляд Нижньою Палатою американського Конгресу".

З огляду на це Стефанчук, разом зі спікерами парламентів, мають на меті закликати Джонсона підтримати ухвалення Конгресом США цього "історичного рішення, яке забезпечить допомогу США іноземним державам і надасть Україні необхідні кошти для продовження боротьби".

У дописі Стефанчук також зауважує наступне:

"Наші країни налаштовані й надалі нарощувати підтримку України та її Сил оборони, вбачаючи у цьому значну інвестицію у нашу індивідуальну та колективну безпеку. Вісь зла має бути переможена й усі винні мають бути притягнуті до відповідальності, що стане значним запобіжником від подальших конфліктів і поверне нашим народом відчуття керованості та безпеки".

Голова Верховної Ради України зауважив, що він та всі спікери парламентів вірять в те, що особисте лідерство Джонсона сприятиме тому, що Конгрес США продемонструє двопартійну єдність у підтримці колективних зусиль із надання Україні необхідної допомоги.

Наостанок Стефанчук додав, що "лист залишається відкритим до підписання й іншими спікерами парламентів, які бажають до нього долучитися".

Нагадаємо, раніше Байден поговорив з лідерами Конгресу щодо допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Гроші будуть, але в пакеті: чи отримає Україна доходи від заморожених активів РФ

Сенат США ухвалив важливе рішення щодо допомоги Україні: залишилося фінальне голосування

Байден зустрінеться з лідерами Конгресу, щоб розблокувати допомогу Україні