RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Палата представників США не ухвалила допомогу Україні і пішла на канікули: реакція Байдена

Білий дім критикує Джонсона за те, що він пішов на перерву, не передавши допомогу Україні.

Про це в четвер, 15 лютого, повідомляло видання The Hill з посиланням на службову записку речника Білого дому Ендрю Бейтса.

Читайте також: Гроші будуть, але в пакеті: чи отримає Україна доходи від заморожених активів РФ

"Кожен день, коли спікер Джонсон спричиняє погіршення нашої національної безпеки, Америка програє. І кожного дня, коли він відкладає голосування, репутація конгресменів-республіканців серед американського народу падає. Втеча на дострокові канікули лише погіршує обидві проблеми", — заявив Бейтс.

Він стверджував, що Джонсон "...біжить раніше, щоб піти на перерву, замість того, щоб покласти край шкоді, яку він завдає нашій національній безпеці".

Лідери Палати представників Республіканської партії скасувало голосування в п'ятницю. Тепер вони повернуться до цього вже 28 лютого після перерви.

Бейтс зазначив: "Американський народ обурений шкодою, яку спікер Джонсон завдає національній безпеці Америки в ім'я політики, як це довели виборці в Нью-Йорку у вівторок".

Речник Білого дому вважає: "...замість того, щоб припинити свою політизацію безпеки країни, спікер Джонсон тікає, відправляючи Палату представників на дострокові, незаслужені канікули, оскільки він продовжує зміцнювати криваві військові зусилля Росії та іранський режим за рахунок американської національної безпеки, робочих місць у США та наших найближчих альянсів".

В свою чергу президент США Джо Байден відреагував на раптові "канікули" Палати представників у мережі X (Twitter):

"Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута".

Очікувати на швидкий розгляд законопроєкту, що передбачає $95,3 млрд на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, не варто. Бо головним питанням після повернення Палати з канікул буде уникнення шатдауну.

Нагадаємо, раніше ми вже розповідали про те, що 13 лютого американський Сенат підтримав пакетний законопроєкт про міжнародну допомогу Україні на понад $60 млрд.

  • Вас також може зацікавити:

Трамп видав нову цинічну заяву напередодні голосування за допомогу Україні

Сенат США ухвалив важливе рішення щодо допомоги Україні: залишилося фінальне голосування

Чинник Джонсона: чи підтримають у Конгресі США допомогу Україні