RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Дозволить уникнути шатдауну: у Конгресі США ухвалили важливе рішення

У четвер, 29 лютого, палата представників США підтримала законопроєкт щодо короткострокового фінансування. Очікується, що це дозволить уникнути шатдауну, тобто зупинки функціонування установ федерального уряду, до кінця поточного тижня.

Про це інформує The Hill.

Читайте також: Гроші будуть, але в пакеті: чи отримає Україна доходи від заморожених активів РФ

Як зазначається, законопроєкт отримав 320 голосів проти 99. Підтримали документ 113 членів Республіканської партії, тобто "левова частка" всієї фракції в палаті Конгресу.

При цьому спікер палати республіканець Майк Джонсон виніс законопроєкт на голосування за прискореною процедурою, щоб обійти опозицію деяких однопартійців. Відповідна процедура вимагала підтримки двох третин голосів для ухвалення документа.

Для того, щоб законопроєкт набув чинності, його мають підтримати до 1 березня сенатори та завізувати своїм підписом президент Джо Байден.

Згідно з документом, передбачається автоматичне продовження до 8 березня фінансування за шістьома бюджетними законопроєктами, які ще не схвалені. Йдеться передусім про торгівлю та енергетику. Щодо інших шести, то включно з Міністерствами оборони та внутрішньої безпеки, тимчасове фінансування буде тривати до 22 березня.

За цей час законодавці повинні узгодити та підтримати постійні бюджети на поточний рік.

Як заявляли раніше у Конгресі, погоджено шість найбільш нагальних проєктів законів, які мають поставити на голосування наступного тижня.

Нагадаємо, раніше у США оцінили можливість відправки військ НАТО до України.

  • Вас також може зацікавити:

Трамп видав нову цинічну заяву напередодні голосування за допомогу Україні

Сенат США ухвалив важливе рішення щодо допомоги Україні: залишилося фінальне голосування

Чинник Джонсона: чи підтримають у Конгресі США допомогу Україні