RU  UA

Про це говорять багато генералів: в США оцінили можливість відправки військ НАТО до України

В Україну можуть відправити сухопутні сили НАТО. Про можливість перекидання іноземних військових частин обговорюють давно багато генералів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів керівник окружного відділення Республіканської партії США Борис Пінкус.

Читайте також: У Франції є саме такий підрозділ: що означає заява Макрона про направлення військ в Україну

За його словами, адміністрація президента США прагне отримати схвалення додаткового фінансування для допомоги Україні і хоч президент Джо Байден провів безрезультатну зустріч із лідерами Конгресу з цього питання, однак надія є.

"Зустріч Байдена з лідерами Конгресу не призвела до певного результату. Але надія є. Можливо рішення буде ухвалене 8 березня. На Джонсона (спікер Палати представників Майк Джонсон, - Апостроф) - величезний тиск. Трампісти ставлять йому такий же ультиматум, як попередньому спікеру. Проте, якщо він не зважиться, питання може бути поставлене на голосування, оминаючи Джонсона", - наголосив він.

Стосовно відправки військового контингенту НАТО, то в цьому питанні теж є висока вірогідність, особливого, якщо війна затягнеться.

"Хоча Білий дім це заперечує, війська НАТО кінець кінцем можуть опинитися в Україні. Про необхідність це зробити говорять давно уже багато генералів. І чим довше триває ця війна, тим більша ймовірність цього", - додав Борис Пінкус.

Як відомо, Франція не виключає перекидання власних військових в Україну. Як повідомив французький президент Еммануель Макрон, який є ініціатором цього питання, консенсусу щодо відправлення військ поки що немає.

Раніше ми писали, що Росія готується до війни з НАТО.

  • Вас також може зацікавити:

Відповісти за слова: чи відправить Євросоюз війська в Україну

У країнах Європи відкинули ідею про виправлення військ до України: заяви

Ніколи не кажи "ніколи": що лідери країн НАТО говорять про відправлення військ на війну