RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Олена Зеленська відмовила Білому дому через росіянку: стала відома причина

Перша леді України Олена Зеленська відхилила пропозицію Білого дому про присутність під час звернення президента США Джо Байдена через те, що її планували посадити поряд з вдовою російського опозиціонера Юлією Навальною.

Про це інформує The Washington Post.

Читайте також: "Зеленський цього не просив": у Білому домі прокоментували відправку військ до України

У повідомленні зазначається, що представники Білому домі планували посадити Олену Зеленську поряд із першою леді США Джилл Байден та вдовою російського опозиціонера Юлією Навальною.

Головний намір Білого дому полягав у тому, щоб посадити першу леді США Джилл Байден поряд з Оленою Зеленською та Юлією Навальною, підкресливши таким чином образ двох сильних жінок, котрі чинять опір російському президенту Володимиру Путіну. Вважали, що це стане "потужним фоном" для очікуваного виступу Джо Байдена на спільній сесії Конгресу.

Олена Зеленська аргументувала свою відмову від запрошення, наголосивши на, як пише видання, "складній політиці, з якою стикається розтерзана війною країна". Вважається, що ця подіє є однією з "найпочесніших" у Вашингтоні.

Після того, як стало відомо про потенційно можливу присутність Навальної на зверненні президента США, це викликало "дискомфорт в українців". Видання наголошує на тому, що спадщина опозиціонера Навального "затьмарена його заявами про те, що Крим, який Путін анексував у 2014 році, належав Росії".

Відомо також, що офіційний представник Білого дому наголошував на тому, що рішення першої леді України, ймовірно, могло бути пов’язане з "конфліктами в розкладі". Він наголосив на тому, що питання планування посадки вирішується ближче до кінця всього процесу.

У повідомленні також зазначається, що і Навальна відмовилась відвідати зустріч. Причиною, за словами її речниці, Навальна вказала втому.

Серед інших причин відмови в матеріалі The Washington Post згадується відсутність наміру президента України зайвий раз політизувати питання війни та надання допомоги.

"Закликаючи законодавців підтримати захід щодо фінансування, Україна не хоче образити республіканців, які можуть контролювати Білий дім наступного року залежно від результатів виборів у листопаді", - йдеться у повідомленні видання.

А президентка Центру аналізу європейської політики, вашингтонського аналітичного центру Аліна Полякова вказала наступне: "Українці дуже чутливі до нашої внутрішньополітичної динаміки".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли Конгрес розглядатиме допомогу Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Супервівторок у США: фаворити виходять на фінішну пряму перегонів

Американські "ухилянти": чи погодять республіканці допомогу Україні

Чинник Джонсона: чи підтримають у Конгресі США допомогу Україні