RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Супервівторок у США: фаворити виходять на фінішну пряму перегонів

Вчора, 5 березня, в США відбувся "Супервівторок", коли одразу 15 штатів одночасно провели праймеріз. За результатами голосування президент Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп перемогли. Тому їх очікують "історичні перегони" на загальних виборах у листопаді.

Про це йдеться в повідомленні Reuters.

Читайте також: За кілька днів до "Супервівторка" Трамп обійшов Гейлі ще у кількох штатах

"Після чудових результатів у 15 штатах, де більше третини делегатів від Республіканської партії претендували на "Супервівторок", Трамп майже здобув своє третє поспіль висування в президенти, незважаючи на низку кримінальних звинувачень", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Дональд Трамп здобув перемогу в багатьох штатах, зокрема і в Каліфорнії та Техасі, відсунувши кандидатуру єдиної опонентки – Ніккі Гейлі. Вона, за прогнозами Edison Research, здобула єдину перемогу в штаті Вермонт. Також відомо, що вона не з'являлася на публіці у вівторок, а її компанія не запланувала жодних майбутніх заходів.

Детальні результати стосовно кількості голосів делегатів, отриманих Гейлі та Трампом станом на 4 березня, та порівняння з кількістю делегатів, які можуть бути набрані до Супервівторка 5 березня, вказані на лінійній діаграмі.

Під час своєї переможної промови, яку Дональд Трамп виголошував у маєтку Мар-А-Лаго у Флориді, він зосередив увагу на імміграційній політиці Байдена і назвав його "найгіршим президентом" в історії.

Кандидат Трамп також наголошував на злочинних мігрантах, хоча статистичних даних для підтвердження цього не наводив: "Наші міста переповнені злочинністю мігрантів".

Зокрема більшість виборців-республіканців заявили, що підтримують депортацію нелегальних іммігрантів. Тому стає зрозуміло, чому Трамп часто підживлює цю тему своєю увагою. У разі обрання він пообіцяв розпочати найбільшу депортацію в історії США.

В свою чергу Джо Байден назвав Трампа "загрозою американській демократії", наголосивши на наступному:

"Результати сьогоднішнього вечора залишають перед американським народом чіткий вибір: чи будемо ми продовжувати рухатися вперед, чи дозволимо Дональду Трампу затягнути нас назад у хаос, розкол і темряву, які визначили його термін перебування на посаді?".

Він переміг у Міннесоті та 14 інших штатах, з урахуванням голосування поштою в Айові, яке завершилося у вівторок.

Варто відзначити, серед очікувань було, що Байден пройде через вибори від демократів попри протести в Міннесоті, які організували активісти, що не згодні з його позицією щодо підтримки Ізраїлю.

Хоча це принесло неочікувано сильні результати. Зокрема кількість "невизначених" голосів у Міннесоті склала майже 20%. Це з урахуванням того, що було підраховано більше половини передбачуваних голосів. Відсоток перевищує навіть той, який був під час аналогічної спроби в Мічигані минулого тижня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи зможе третя сила вплинути на американські вибори.

  • Вас також може зацікавити:

Верховний суд США ухвалив рішення щодо участі Трампа у виборах

Байден вже програє? У США провели опитування по ключових штатах

Трамп переміг на перших республіканських праймеріз