RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Бундестазі можуть розглянути постачання Taurus Україні: озвучена дата голосування

У Бундестазі ФРН наступного сесійного тижня може відбутися нове голосування за резолюцію про передачу Україні авіаційних крилатих ракет великої дальності Taurus. З такою ініціативою планує виступити Парламентський блок Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціалістичного союзу (ХДС/ХСС).

Про це заявив секретар фракції ХДС/ХСС Торстен Фрай, пише видання Rheinische Post.

Читайте також: Без ракет Taurus: Німеччина передала Україні новий пакет озброєння

Очікується, що фракція ХДС/ХСС поставить відповідне питання на поіменне голосування в Бундестазі, тому "парламент має взяти на себе ініціативу", заявив він.

Голосування можуть провести наступного четверга, 14 березня. У резолюції міститиметься заклик до уряду країни "врешті задовольнити український запит на надання крилатих ракет Taurus із запасів Бундесверу в максимальному обсязі і негайно".

У документі наголошуватиметься про необхідність проведення навчання українських військових з використання ракет Taurus і "за потреби протидіяти перешкодам на шляху передачі секретних даних шляхом відповідної співпраці з оборонною промисловістю ФРН".

Водночас нестачу далекобійних ракет у Бундесвері резолюція пропонує компенсувати оперативними закупівлями "відповідно до вимог і зобов'язань, взятих перед НАТО".

У ХДС/ХСС розраховують, що зможуть отримати підтримку серед частини депутатів керівної коаліції, де наростає невдоволення рішенням німецького канцлера Олафа Шольца виступати проти надання Taurus українцям.

У лютому у Бундестазі не вистачило голосів для ухвалення резолюції, яку внесла опозиція, із прямим закликом надати ЗСУ такий вид ракет.

Раніше "Апостроф" розповідав, чому Олаф Шольц не хоче передавати ракети Taurus Україні.

  • Вас також може зацікавити :

Зеленський і Шольц підписали важливу угоду про безпеку України

Україна отримала найновіші німецькі системи ППО Skynex: фото, відео та особливости

Україна отримає все для перемоги: польський політик дав обнадійливий прогноз щодо війни