RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Україна отримала найновіші німецькі системи ППО Skynex: фото, відео та особливости

Україна отримала від Німеччини та Італії батарею систем протиповітряної оборони Skynex, яка була розроблена компанією Rheinmetall Italia.

Про це повідомляє ресурс "Wheel news".

Зазначається, що поставка озброєння вартістю 174 млн доларів розпочалася ще у грудні 2023 року за фінансового сприяння уряду ФРН.

Читайте: Греція передасть Україні радянське озброєння після звернення США

Система Skynex обладнана радаром з дальністю дії 50 км, командним пунктом і чотирма гарматами. Кожна ж них додатково оснащена електрооптичними датчиками та радаром стеження й здатна вести стрільбу зі швидкістю до 1000 пострілів за хвилину 35-мм боєприпасами.

Снаряди Skynex під час наближення до цілі розкриваються, випускаючи сотні маленьких вольфрамових циліндрів, які формують руйнівну хмару. Дальність ураження цілі системами Skynex досягає 4 кілометри.

Як зазначає виробник, система протиповітряної оборони Oerlikon Skynex — це останнє рішення Rheinmetall для протиповітряної оборони малої дальності. Завдяки своїй відкритій модульній архітектурі він встановлює нові стандарти щодо гнучкості та можливості розширення.

Наголошується, що у систему можна інтегрувати артилерійські установки Oerlikon Revolver Gun Mk3, Oerlikon Twin Gun GDF009 TREO, ракети "земля-повітря", засоби активної та пасивної електронної боротьби та навіть високоенергетичні лазери можуть. Таке поєднання зброї створює високоефективний багатошаровий захисний щит від широкого спектру повітряних загроз і забезпечує необхідну відповідь проти атак.

Сучасна система протиповітряної оборони Skynex базується на концепції відділення управління повітряним рухом від ефекторів. Завдяки модульності системи це дозволяє користувачам підключати до блоку керування лише відповідні системи.

Skynex дозволяє інтегрувати датчики від різних виробників. Його здатність використовувати різні типи ефекторів забезпечує додаткову свободу дій. Єдина вимога для реалізації – інтегрований блок відстеження.

Окрім окремих датчиків і ефекторів, користувачі також можуть підключити існуючі пожежні блоки, такі як Skyshield або Skyguard у класичній конфігурації пожежного блоку, до вузла керування. Розпізнане повітряне зображення відображається на карті в центрі командування та управління в місці за замовчуванням, де показано положення як датчика, так і ефектора, і спрощує цілевказівку підключеному обладнанню ППО.

Нагадаємо, перші комплекси протиповітряної оборони Skynex розробки німецького концерну Rheinmetall вже перебували на бойовому чергуванні з весни минулого року.

  • Вас може зацікавити:

Україна отримає від Німеччини майже вдвічі більше: озвучено суму військової допомоги

Україна отримає все для перемоги: польський політик дав обнадійливий прогноз щодо війни

"У Росії немає шансів": Швеція зможе наростити випуск боєприпасів для України