RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Байден передбачив $60 млрд для України: стали відомі деталі

Президент США Джо Байден у понеділок, 11 березня, оприлюднив свій бюджетний план, який має рядок на допомогу Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Бюджет Байдена на рік виборів: 7,3 трильйона доларів на відновлення та перетворення США та 61,4 мільярда доларів на підтримку України.

Читайте також: Республіканці придумали альтернативну схему допомоги Україні: у Білому домі невдоволені

Великі військові витрати

Бюджет передбачає виділення 850 мільярдів доларів на військові цілі, що є свідченням прихильності Америки глобальної безпеки. Ці кошти будуть спрямовані на модернізацію збройних сил, зміцнення обороноздатності та підтримку союзників НАТО

Підтримка України

Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну у її боротьбі з російським вторгненням, виділяючи 61,4 мільярда доларів у рамках бюджету. Вона включає в себе військові, гуманітарні та економічні моменти. Її мета – допомогти Україні захистити свій суверенітет.

Зміцнення податкової системи

Бюджет передбачає підвищення ставки податку на прибуток для корпорацій з 21% до 28%, щоб великі компанії сплачували більшу частку податків. Крім того, план наказує стягувати податок не менше 25% з тих, хто має активи вартістю понад 100 мільйонів доларів, тим самим реформуючи податковий кодекс на користь середнього класу.

Інвестиції в інфраструктуру та соціальні програми

Бюджет виділяє значні кошти на програми, спрямовані на покращення якості життя американців. Планується профінансувати будівництво житла у розмірі 258 мільярдів доларів, стимулювати догляд за дітьми та забезпечити 12 тижнів оплачуваної сімейної відпустки для працівників. Бюджет також передбачає інвестиції у правоохоронні органи та реформу поліції.

Повернення податкової пільги на дітей

Бюджет відновлює податкову пільгу на дітей, що забезпечує податкові відрахування для сімей із дітьми. Ця пільга була скасована при адміністрації Трампа, але тепер буде відновлена для надання допомоги сім'ям із низьким та середнім доходом.

Скорочення вартості ліків

Бюджет дозволяє федеральному уряду вести переговори щодо зниження вартості ліків, що відпускаються за рецептом, від імені Medicare. Цей захід спрямований на зниження витрат на охорону здоров'я для літніх американців та підвищення доступності ліків.

Фінансова відповідальність

Бюджет Байдена передбачає скорочення дефіциту федерального бюджету на понад 1 трильйон доларів за 10 років. Досягти цього планується з допомогою підвищення податків на заможних покупців, корпорацій, і навіть за допомогою розумного розподілу витрат.

Раніше ми писали про те, що у Палаті представників Конгресу демократи виступили категорично проти "компромісного" законопроєкту щодо допомоги Україні.

  • Читайте також:

Байден виступив у Конгресі: що сказав про Україну і війну

Зважують "за і проти": у Байдена думають залучити $200 млн допомоги Україні

Вікторія Нуланд йде у відставку: хто буде новим заступником держсекретаря США