RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Сенаторів виставили за двері: уряд Угорщини не прийняв делегацію американських політиків в Будапешті

18 лютого двопартійна делегація сенаторів США здійснила офіційний візит до столиці Угорщини в неділю та закликала націоналістичний уряд негайно схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО.

Про це повідомляє видання AP.

Читайте також: "Перемога Путіна втягне Америку у війну": конкурентка Трампа зробила жорстку заяву щодо допомоги Україні

У повідомленні зазначається, що Угорщина є єдиною з 31 члена НАТО, яка не ратифікувала заявку Швеції. Угорський уряд стикається з зростаючим тиском, щоб вжити заходів після того, як відкладав цей крок понад 18 місяців, оскільки прийняття нової країни до військового альянсу вимагає одностайного схвалення.

Сенатори оголосили, що подадуть до Конгресу спільну резолюцію, яка засуджує ймовірний відступ від демократії в Угорщині та закликає уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана зняти блокування трансатлантичної інтеграції Швеції.

"Зі вступом Угорщина та ваш прем’єр-міністр зроблять велику послугу волелюбним націям у всьому світі", — сказав сенатор Том Тілліс (республіканець від Північної Кароліни) під час прес-конференції в Будапешті.

Сенаторка Джин Шахін сказала, що "розчаровує" те, що жоден член уряду Угорщини не прийняв запрошення зустрітися з делегацією, але вона "сповнена надії та оптимізму" щодо того, що приєднання Швеції буде подано на ратифікацію, коли угорські законодавці знову зберуться вже 26 лютого.

Сенатор Кріс Мерфі зауважив, що відмова уряду Орбана від зустрічі була "дивною та тривожною", але відповідальність за проведення голосування лежить на угорському лідері.

"Ми досить мудрі в політичних питаннях, щоб знати, що якщо прем’єр-міністр Орбан хоче, щоб це сталося, тоді парламент може рухатися вперед", – сказав він.

Нагадаємо, раніше Україна провела перемовини у рамках "Рамштайн-19".

  • Вас також може зацікавити:

Від Парижа до Мюнхена: що дав Україні "галоп" по Європі Зеленського

Вихід з Авдіївки і трибунал над Путіним: ключові заяви Зеленського на Мюнхенській конференції

F-16 для України: дату передачі винищувачів знову перенесли