RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Європа потребує покращення оборони: чим Україна може допомогти ЄС

Україна може значно допомогти Європейському Союзу у посиленні його військової промисловості.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Тісна співпраця у сфері військово-промислового комплексу передбачена Європейською оборонно-промисловою стратегією (EDIS), яка нещодавно була оприлюднена. ЄС був змушений переглянути свої підходи до власної обороноздатності через російсько-українську війну.

Читайте: Унікальна розробка СБУ: що відомо про морський дрон, який атакував Кримський міст і російські судна, відео

Попри те, що наша країна потребує допомоги Заходу, зокрема військової, українські фахівці можуть допомогти союзникам, в тому числі, в Європі.

"Європейці усвідомили, що український оборонно-промисловий комплекс є для Європи не тягарем, а активом", - розповів "Апострофу" військовий експерт Валентин Бадрак.

За його словами, сьогодні українські підприємства є лідерами у системному виробництві та використанні багатьох новітніх видів озброєнь. І їх співробітництво з європейськими зброярами може бути корисним для обидвох сторін.

Зокрема, за його словами, Україна досягла значних успіхів у розробці різноманітних безпілотних систем. Причому не лише авіаційних, але й морських та наземних. Вітчизняні дрони вдало поєднують у собі відносну дешевизну з високою ефективністю їх застосування на полі бою.

"Наприклад, сьогодні в Україні активно розробляються і виробляються новітні засоби радіоелектронної боротьби. Також Європа потребує розвитку ракетних технологій. Крилаті ракети є у багатьох країн, а от у розробці балістичних Європа відстає. Це відставання потрібно компенсувати, і тут дуже корисними можуть стати вітчизняні ракетні розробки", - вважає експерт.

Окрім того, не виключає він, українські підприємства можуть взяти участь у спільних розробках систем ППО та протитанкових комплексів, а також зброї, яка використовує нові фізичні принципи, зокрема, електромагнітної та лазерної.

Докладніше читайте в матеріалі "Апострофа" "На США сподівань мало: чим українська зброя може бути корисною Європі"

  • Читайте також:

Її ще не знало людство: країна Європи готується до великої війни на континенті

Зроблено в Україні: що дав фронту вітчизняний ОПК

Мінус три танки та БМП: ЗСУ показали ефектні кадри роботи "Стугни"