RU  UA

Путін шантажує весь світ: що "світить" Росії у випадку застосування ядерної зброї

Глава Кремля Володимир Путін, проводячи навчання ядерної тріади РФ, шантажує світ можливістю застосування як тактичного, так і стратегічного арсеналу. Диктатор демонструє готовність підвищувати ставки, але його опоненти відступати також не мають наміру.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Читайте також: Весь світ в труху? Для чого Путін проводив тренування ядерних сил

"Проводячи ядерні навчання, росіяни хотіли продемонструвати, що у них є сили, тому що часто звучало, особливо з боку військових експертів, що в Росії ядерний потенціал застарілий, не проходить регламентні роботи, перевірку і тим більше випробувань і тому у вирішальний період може не спрацювати", - сказав Маломуж.

Він підкреслив, що Путін хоче з одного боку шантажувати світ, провокувати, показувати, що ядерний потенціал у нього на високому рівні, що є перспективою завдання потужних ударів стратегічного рівня по США та іншим країнам, для того і демонструє такі навчання.

"Це чиста провокація, шантаж. Путін намагається показати, що якщо Захід допомагатиме (Україні) особливо високоточною зброєю, наприклад, ATACAMS, F-16, буде такий формат нагнітання ситуації. Тобто, це загроза, це реальна стратегічна позиція та попередження нашим союзникам. Але це не є для них новим фактором. Ці навчання проводяться, на них постійно реагують США та НАТО через повний контроль, підготовку своїх коштів на всі варіанти дій Російської Федерації" - зазначив експерт.

Він підкреслив, що "засоби стримування" Росії, ядерні боєголовки тактичного та стратегічного рівня, які контролюються всіма засобами розвідки - і стратегічною, і космічною, радіотехнічною, комп'ютерною, агентурною, на випадок того, що Путін може на якомусь етапі вирішити, що він має реальну загрозу втрати суверенітету, як він каже, і дасть команду застосування ЯЗ. Саме, щоб він не перейшов цю межу, американські, британські та інші колеги попередили різними каналами Путіна - як тільки буде реальне розгортання, відразу будуть проведені масовані контрудари, щоб нейтралізувати всі засоби, які вони показують. Вижити там ніхто не зможе і застосовувати також.

"Сі Цзіньпін не проти - випробування може бути, але застосування це вже та "червона лінія», яка поверне не тільки Захід проти нього (Путіна), але і Китай, і Індію, і інші країни, які впливають на світові процеси, тому що Путін поставить на межу знищення світу, цього ніхто не хоче, в тому числі з числа лідерів союзників Російської Федерації", - резюмував Маломуж.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирило Гундяєв стверджує, що ядерна зброя виникла завдяки Богу в обителі преподобного Серафима Саровського.

  • Вас також може зацікавити:

Нелітаючі страшилки Путіна: чим Кремль знову лякає весь світ

Буде велика ядерна війна? У Конгресі США зробили тривожну заяву

Загроза ядерного удару РФ по Україні: куди можуть вдарити США у відповідь