RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Буде нова світова війна? У США оцінили ризики у випадку припинення допомоги Україні

Відмова США у допомозі Україні може призвести до світової війни вже найближчим часом, заявляють експерти.

У напруженій обстановці, що нагадує передвоєнний період 30-х років, видання Bloomberg проаналізувало ситуацію, яка склалася, і виступило з попередженням про потенційно катастрофічні наслідки, якщо США відмовлять у підтримці України.

Причини можливої світової війни

Читайте також: Чи здатні шпигувати за всією планетою: США замовили у Маска кілька сотень нових супутників

Журналісти видання вказують, що російська агресія в Україні та конфлікт в Ізраїлі, який підтримує Іран, є загрозливими ознаками світової війни, що наближається. На їхню думку, ці події можуть стати прелюдією до великомасштабного зіткнення світових держав.

Однак автори підкреслюють, що запобігання глобальному конфлікту ще можливе, проте для цього необхідно негайно вжити рішучих дій.

Неформальний блок противників США

У статті висвітлюється створення неформального блоку між Росією, Китаєм, Північною Кореєю та Іраном. Ці країни взаємно надають підтримку ресурсами та зброєю, прагнучи розширити свою сферу впливу.

Якщо їм вдасться перевантажити міжнародну систему безпеки, спровокувавши численні локальні конфлікти, США будуть змушені розпорошувати свої сили, що зробить їх нездатними ефективно реагувати на всі загрози.

Уроки з минулого

Як зазначається у статті, надання військової допомоги Великобританії на початку Другої світової, дозволило США значно збільшити власні виробничі потужності ще до офіційного вступу у війну. Ця передбачливість дозволила країні підготуватися до неминучого конфлікту. З іншого боку, ізоляція Америки як застане її зненацька у разі глобальної війни, наблизить й саму війну, зробивши її ймовірнішою.

Відмова від участі у вирішенні міжнародних конфліктів та його небезпека

Деякі політичні діячі стверджують, що фінансова допомога Україні, Ізраїлю та Тайваню обходиться надто дорого та загрожує національним інтересам країни. У світлі того, що відбувається, експерти нагадують про історичний досвід Другої світової війни та його наслідки.

Журналісти закликають громадян США зрозуміти, що набагато вигідніше підтримувати сприятливий світовий лад, ніж відновлювати зруйнований.

"Допомога Україні — еквівалентна приблизно 5% оборонного бюджету США — може здатися дорогою. Але чи було б дешевше побачити поразку України, а потім зіткнутися з мстивою, мобілізованою Росією на сході НАТО? В Азії інвестиції у військовий потенціал і створення коаліції, необхідні для підтримки статус-кво, значні. Але чи легше було б приборкати Китай, коли він захопить Тайвань і кине свою значну тінь на західну частину Тихого океану?" - Підсумували автори публікації.

Нагадаємо, у Білому домі прокоментували відправку військ до України.

  • Вас може зацікавити:

"Путін сіє хаос": Байден звернувся до Конгресу про допомогу Україні

В американському Конгресі переходять до плану Б: Джонсону готують "сюрприз"

Зважують "за та проти": у Байдена думають залучити $200 млн допомоги Україні