RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

До Києва прибув топ-керівник НАТО: що він сказав про мобілізацію та війну в Україні

В четвер, 21 березня, до Києва приїхав голова Військового комітету НАТО Роб Бауер – приїхав виступити на Київському безпековому форумі. Він наголосив, що єдина потреба українців полягає в допомозі від країн-членів НАТО, разом з цим вказавши на необхідності проведення мобілізації.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Читайте також: Допомога від Нідерландів: Україна отримає дрони та боєприпаси для F-16 на сотні млн євро

Під час виступу він наголошував, що вперше прибув до Києва після початку повномасштабного вторгнення:

"Мій візит – перша військова делегація НАТО, яка відвідала Україну після широкомасштабного вторгнення – є свідченням того, що НАТО та Україна ближчі, ніж будь-коли".

Він висловив "глибоку повагу" до українців, наголосивши, що зробить все для того, щоб Україна стала членом Альянсу:

"З кожним днем ми стаємо ближчими, більш сумісними. Разом ми робимо все для того, щоб Україна стала членом нашого Альянсу. Прапор Швеції не буде єдиним синьо-жовтим прапором у штаб-квартирі НАТО".

Орім того, найвищий військовий посадовець Альянсу застеріг від надмірного песимізму щодо здатності України виграти війну, застерігши, що "песимісти не виграють воєн".

"Якщо світ, можливо, був надмірно оптимістичним у 2023 році, ми не повинні припуститися тієї ж помилки, ставши надмірно песимістичними у 2024 році", – наголосив він, закликавши до подальшої підтримки.

Голова Військового комітету НАТО вказав, що єдина потреба України полягає в допомозі та підтримці:

"Єдине, що вам потрібно... це наша допомога. Країни-члени НАТО і багато інших країн світу надають Україні безпрецедентну підтримку, і це справді змінило ситуацію на краще. Але Україна потребує ще більшої підтримки".

Він також наголосив, що українські військові, поєднавши радянську техніку з сучасним західним озброєнням, змогли швидко адаптуватись та дати відсіч ворогу:

"Зіткнувшись з поєднанням окопів і артилерійських загороджень часів Першої світової війни, з безпілотниками і штучним інтелектом XXI століття, ви швидко адаптувались і дали відсіч. Ви є першопрохідцями в інноваціях, використовуючи поєднання радянської техніки з сучасними західними зразками озброєння".

Проте Бауер зауважив, що для боротьби українцям потрібне не лише зброя, а й військові, тому вважає за необхідне проводити в Україні додаткову мобілізацію:

"Вам потрібні не тільки гранати, вам потрібні люди, щоби замінити загиблих і поранених. А це означає мобілізацію".

Нагадаємо, раніше генсек НАТО зробив важливу заяву про допомогу Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримала від Канади велику суму: на що підуть гроші

Вперше в історії: Україна отримає військову допомогу від частково визнаної країни

Військовослужбовці НАТО вже в Україні і виконують завдання - El Pais