RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Путіна визнали війну війною і готують нове угрупування військ

Юридично статус "спеціальної військової операції", яку "проводить" Росія, вбиваючи українців та знищуючи українські міста, не змінився. Але де-факто "СВО" вже перетворилася на повноцінну війну через допомогу країнами Заходу Києву.

Про це у коментарі пропагандистам заявив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Читайте: Росія вночі запустила понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет: скільки цілей знищила ППО

"По суті, після того, як колективний Захід вступив у конфлікт, це перетворилося на війну для нас. Це не пов'язано із якимись юридичними змінами. Це спеціальна військова операція де-юре. Але де-факто, для нас це перетворилося на війну, після того, як колективний Захід дедалі більше безпосередньо підвищує рівень своєї залученості до конфлікту", - заявив він.

Водночас, як повідомив в ефірі телемарафону командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк, Росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч солдатів.

"Російські плани нам до кінця не відомі. Тільки відомі ті дані, що вони створюють угрупування понад 100 тисяч. Необов'язково, що це буде наступ, можливо, вони будуть поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність", - розповів Павлюк.

За його словами, існує ймовірність, що до початку літа росіяни можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків.

"Це поки що такі максимально тяжкі прогнози, що такий наступ буде. Я думаю, що ми все зробимо для того, щоб максимально такі завдати втрат противнику, щоб всі їхні ресурси, які вони формують, були залучені до цього часу в бій. Але ми готуємося до різного розвитку ситуації", - підкреслив Олександр Павлюк.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 22 березня, росіяни вдарили ракетами по греблі ДніпроГЕС.

Читайте також:

У Запоріжжі шукають зниклу дитину: жахливі кадри наслідків ракетного удару

На Донбасі ЗСУ відбили всі ворожі атаки, відбулося 74 бойових зіткнення: зведення Генштабу

ЗСУ збільшили кількість "хороших рускіх": оновлена статистика втрат армії РФ