RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

На Донбасі ЗСУ відбили всі ворожі атаки, відбулося 74 бойових зіткнення: зведення Генштабу

За минулу добу на лінії фронту відбулося 74 бойових зіткнення. Крім того, російські окупанти завдали 36 ракетних та 55 авіаційних ударів, а також 150 обстрілів з РСЗВ.

Про це йдеться в зведенні Генштабу.

Читайте також: Росія готує затяжний наступ в Україні, але є серйозна проблема

За добу ворог масовано атакував Україну, провівши комбіновану атаку ворожими ракетами різних типів та БпЛА типу "Shahed". Атака розпочалася ще увечері 21 березня із застосування ударних безпілотників, вночі 22 березня ворог запустив крилаті ракети.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 2 безуспішних штурми позицій Сил оборони в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне, Веселе, Роздолівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку українськими захисниками відбито 15 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 5 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Тоненьке, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, 25 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог 8 разів, за підтримки авіації, атакував позиції українських захисників в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

ЗСУ також продовжують завдавати ворогові втрат. Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 ЗРК противника. Крім того, підрозділи ракетних військ завдали удару по 1 артилерійському засобу та 2 засобах протиповітряної оборони противника.

Нагадаємо, раніше Росія вдарила ракетою по ДніпроГЕС.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни ударними темпами будують залізницю і стягують війська: яка ситуація в окупованому Маріуполі

Атака на Київ була розвідкою боєм: чи можливий великий наступ ворога навесні

Ворог застосовує фосфор та знищує все живе: волонтерка про ситуацію на Сумщині