RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У США і Британії порадили Путіну "стримати фантазію" через теракт у Crocus City Hall

У США рішуче відкинули спроби РФ знайти зв'язок між Україною та терактом в ТЦ "Крокус Сіті Хол" у Підмосков'ї 22 березня. Також у Великій Британії застерегли російського диктатора Володимира Путіна від використання теракту як приводу для посилення війни проти України.

Про це повідомила речниця Ради національної безпеки США Едріен Вотсон, передає NBC News.

Читайте також: Російські таджики, Путін і ІДІЛ: головні факти і заяви про теракт у Крокусі

Так, Путін припустив, що терористи намагалися сховатися у напрямку України. Він також звинуватив українців у підготовці "вікна" для втечі підозрюваних стрільців. Водночас Україна категорично заперечує свою причетність. Розвідка США підтверджує їхню непричетність.

"ІДІЛ несе одноосібну відповідальність за цю атаку. Жодної причетності України до неї не було", - зазначила Вотсон.

Також у коментарі виданню офіційні американські особи зауважили, що розвідники Штатів місяцями збирали дані, які свідчила про те, що ІДІЛ може влаштувати атаку з масовими жертвами у Москві. Цією інформацією США поділилися з РФ ще до теракту.

У свою чергу, джерело з питань безпеки в уряді Великої Британії у коментарі The Telegraph застеріг Путіна від використання теракту як приводу для посилення війни проти України.

"Розпач Путіна перекласти все це на Україну не дивний, оскільки він намагається й надалі обманювати російський народ, одночасно вдаючи, що всередині Росії немає інакомислення... Він не має використовувати цей вигаданий зв'язок як будь-яке виправдання для посилення незаконної війни в Україні", - наголосив співрозмовник видання.

Водночас членкиня парламенту Британії від Консервативної партії, голова комітету у закордонних справах Палати громад Алісія Кернс заявила, що немає жодних ознак будь-якого зв'язку теракту у Підмосков'ї з Україною або якихось достовірних підстав припускати її причетність.

Нагадаємо, американська розвідка підтвердила заяву ІДІЛ про відповідальність за теракт у підмосковному ТЦ "Крокус Сіті Хол".

  • Вас може зацікавити:

Путін зробив заяву щодо теракту у "Крокусі" і згадав Україну

"Довго цей нікчема думав": Зеленський різко відповів Путіну після теракту у Крокусі

ФСБ видала фейк про підозрюваних у теракті та Україну: реакція ГУР