RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Російські таджики, Путін і ІДІЛ: головні факти і заяви про теракт у Крокусі

У п'ятницю 22 березня 2024 року у концертному "Крокус Сіті Холл" у підмосковному Красногорську стався теракт. За останніми даними, було знайдено тіла 133 загиблих.

Про це повідомляє "Апостроф".

Наразі поліція затримала чотирьох підозрюваних у теракті та продовжує шукати посібників терористів. Серед затриманих були люди таджицької національності.

Читайте також: Підтримують війну і допомагають армії Росії: чим відомий рок – гурт "Пікнік"

Заява Путіна

Путін заявив, що четверо затриманих за звинуваченням у скоєнні теракту в "Крокус Сіті Холл", намагаючись втекти, рухалися у бік України.

За його словами, у підозрюваних терористів в Україні було підготовлено "вікно" для переходу держкордону.

Заява ФСБ

ФСБ Росії також заявила про плани підозрюваних у теракті в "Крокус Сіті Холл" 22 березня втекти до України, де вони нібито мали контакти.

Заява ІДІЛ

Тим часом терористична організація ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт у підмосковному Красногорську 22 березня, де у концертному залі "Крокус Сіті Холл". Також "Ісламська держава" назвала теракт у "Крокусі" "найжорстокішою атакою за останні роки".

"ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад із застосуванням вогнепальної зброї на концертний центр "Крокус Сіті Холл" під Москвою в п'ятницю, в результаті якого, за словами російської влади, загинули щонайменше 40 людей і 146 отримали поранення", - повідомилоAlarabiya.net.

Заява ГУР МО України

Представник ГУР МО Андрій Юсов зазначив, що версія, що розповсюджується російською стороною про те, що виконавці теракту в Підмосков'ї втекли у бік України, не витримує жодної критики.

"Конкретно ця заява і ця інформація, звичайно, це нісенітниця. Ці заяви ФСБ розраховані або на відвертих невігласів, або на зазомбоване російське населення. Уявити собі, що, після понад двох років повномасштабного вторгнення, терористи прямують у прикордонні регіони, які найбільше насичені зараз силовиками, спецслужбами і, власне, військовими, я думаю, що тут коментарі зайві”, - сказав він.

Нагадаємо, з'явилися фото пораненого підозрюваного у теракті у "Крокусі" та зброї, знайденої в авто.

  • Вас також може зацікавити:

Перші хвилини теракту в Крокусі: відео очевидців

Чи причетна ІДІЛ до теракту у Підмосков'ї: заява представника Ради нацбезпеки США

Виламали двері, була паніка: очевидець розповів про перші хвилини після теракту в ТЦ Крокус