RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Діалогу немає: Україна не бачить готовності Польщі вирішити питання блокади кордону

Поки польські фермери продовжують протестувати на кордоні, блокуючи пункти пропуску, Україна продовжує спроби переговорів з польською стороною щодо можливого врегулювання проблемних питань – наразі діалогу стосовно блокади українського кордону немає.

Про це розповіла віцепрем’єрка Ольга Стефанішина в інтерв'ю "Європейській правді".

Читайте також: Що думають поляки про війська НАТО в Україні: дані опитування

Вона вказала, що Україна продовжує спроби переговорів з польською стороною стосовно "можливого врегулювання проблемних питань", проте зауважує, що діалогу щодо того, як завершити кризу, пов'язану з блокадою українського кордону, немає:

"Проте, маючи переговори щодо моніторингу експорту та імпорту певної продукції, ми не маємо діалогу стосовно того, як завершити кризу, пов'язану з блокуванням українського кордону".

Стефанішина зауважує, що це досить тривалий юридичний процес, який мав би місце в умовах більш мирного часу:

"Водночас ми розуміємо, що такий юридичний процес мав би сенс в умовах більш мирного часу. Це досить тривалий процес, тоді як нам потрібно якось виживати".

На питання, чи бачить віцепрем’єрка готовність польського уряду до якихось поступок Україні, вона вказує, що "...мова не йде про поступки", додаючи наступне:

"Технічний діалог відбувається, але я хочу знову наголосити на тому, що залежність України від експорту через Польщу наразі мінімізована. Ми для себе мінімізували ризики, пов'язані з цією кризою".

Стефанішина вказує, що наразі польський уряд має бути зацікавлений у тому, щоб врешті врегулювати ситуацію всередині країни. В аспекті цього вона згадує, що блокування польськими протестувальниками відбуваються й на кордоні з балтійськими країнами, і з Німеччиною.

"І ми готові піти назустріч польській стороні, ми перебуваємо з ними у діалозі. Але на сьогодні ми не бачимо розуміння стосовно того, як завершити цю кризову ситуацію", – додала вона в інтерв’ю.

Нагадаємо, раніше Польща зробила важливу заяву щодо постачання Україні боєприпасів.

  • Вас також може зацікавити:

Подарунок росіянам? Поляки розблокували ПП на кордоні з РФ, українці стоять в чергах

У Польщі готують нові обмеження для товарів з України: стала відома дата

Польща пропускає в ЄС білоруську підсанкційну деревину. До чого тут "безлісий" Казахстан?