RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У ЄС висунули обвинувачення "куму Путіна": в чому підозрюється

Влада Чехії оголосила про викриття мережі впливу в ЄС, яка отримувала фінансування з Росії. Одним з основних фігурантів у цій схемі виявився Віктор Медведчук.

Про це повідомляє DW.

Голова фракції "Оновлюючи Європу" Валері Айє звернулася до голови Європарламенту з вимогою провести внутрішнє розслідування у зв'язку з інформацією щодо фінансування представників ЄС урядом РФ.

Читайте також: Суд заарештував активи Оксани Марченко: чим володіє дружина Медведчука

Айє підкреслила, що якщо існуючі євродепутати чи кандидати на виборах приймали гроші від Росії, то таких політиків слід виявити та вжити заходів щодо них. Крім того, фракція закликала провести парламентські дебати щодо цього питання.

Террі Райнтке, співголова групи "Зелених", назвала кампанію Російської Федерації "атакою на саму суть демократії". Вона висловила думку, що глава Кремля Володимир Путін використовує цю кампанію для уникнення відповідальності за воєнні дії проти України.

Райнтке наголосила на важливості вжиття заходів проти таких спроб втручання у демократичні процеси.

Нещодавно влада Чехії оголосила про викриття мережі впливу, яка отримувала фінансування з Росії та займалася поширенням пропаганди в Європі, а також підкупом європейських політиків.

ЗМІ повідомили, що однією зі складових цієї схеми був сайт новин Voice of Europe, а в центрі мережі знаходився Віктор Медведчук, колишній лідер забороненої проросійської партії "ОПЗЖ" і близький друг російського диктатора Путіна.

У відповідь на це Чехія ввела санкції проти Медведчука, Voice of Europe та пропагандиста Артема Марчевського.

Такі викриття викликали серйозне занепокоєння у Європарламенті. Багато політиків закликають до подальших розслідувань та вжиття заходів проти тих, хто фінансує та підтримує дестабілізацію в Європі.

Нагадаємо, що яхта Royal Romance має піти з "молотка" на аукціоні.

  • Читайте також:

Україна продасть п'ятипалубну яхту Медведчука, яку він ховав у Хорватії: куди підуть гроші, фото

Басейн за 12 метрів, водоспад і не тільки: як виглядає яхта Медведчука за $200 млн

На кого Медведчук переписав свої активи в Україні: журналісти назвали прізвище