RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Спікер Конгресу Джонсон готує таємничий пакет допомоги Україні: спливли перші деталі

Спікер Палати представників Майк Джонсон може запропонувати проголосувати за законопроєкт про допомогу Україні, який передбачатиме використання заморожених активів РФ та надання озброєння або фінансів у кредит.

Про це йдеться у матеріалі видання The Wall Street Journal.

Спікер Палати представників пропонує розділити допомогу Україні та Ізраїлю. Для того, щоб отримати додаткові голоси, Джонсон також запропонував певні нововведення до законопроєкту - перетворення частини допомоги Україні на позику, конфіскація заарештованих активів РФ для фінансування відновлення України та скасування мораторію адміністрації президента на нові проекти з експорту скрапленого природного газу.

Читайте також: Єдина українка в Конгресі заявила, що не голосуватиме за $60 мільярдів для України

Американські посадовці не виключають, що конфіскація заморожених активів РФ може стати основним джерелом для надання фінансової та військової допомоги Україні. Наразі процес пригальмував через розбіжності щодо правових підстав для таких дій.

Ідею надання допомоги у вигляді кредиту також підтримують топпредставники Республіканської партії США, серед яких багато прихильників Дональда Трампа.

"Інші республіканці наполягають на тому, щоб Палата представників відновила спрощену систему кредитування-лізингу для України за зразком програми часів Другої світової війни, яка дозволяла уряду США надавати зброю в якості позики або лізингу. Близько двох років тому Конгрес надав адміністрації Джо Байдена повноваження прискорити надання позик або лізингу військового обладнання Україні, але термін дії цих повноважень закінчився у вересні, і вони так і не були використані", - додали автори матеріалу.

Раніше ми розповідали, що НАТО готує план допомоги Україні на $100 млрд.

Вас може зацікавити:

Патова ситуація: чому Конгрес може провалити пакет допомоги Україні

Джонсон анонсував "нововведення" в допомозі України: реакція Білого дому

Джонсон пообіцяв "важливі нововведення" у законопроєкті про допомогу Україні