RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Україна не Ізраїль? Кемерон здивував скандальною заявою щодо збиття ракет

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон заявив, що ВПС Об'єднаного королівства не допомагають збивати ракети і дрони над Україною, як над Ізраїлем, щоб уникнути ескалації в Європі.

Про це він розповів в ефірі каналу LBC.

Читайте також: Напад на Ізраїль: чому Путін аплодує Вашингтону

"Якщо ви хочете уникнути відкритої ескалації у вигляді ширшої європейської війни, я думаю, одна річ, якої слід уникати - прямий контакт військ НАТО з військами Росії. Це була б небезпека ескалації", - заявив він.

Дипломат висловився за фінансову, дипломатичну та військову підтримку України союзниками, водночас повторив, що пряме зіткнення сил Альянсу з російськими "було б небезпечною ескалацією". Камерон уточнив, що в контексті підтримки Ізраїлю Велика Британія допомагає США в рамках Op Shader - це кодова назва участі Великої Британії у війні проти "ІДІЛ" - "вони використовують наші літаки, якщо можуть, для збиття ракет та дронів". Водночас, він зазначив, що Україна потребує насамперед наземних систем протиповітряної оборони.

"Україна зараз потребує не західних літаків у своєму небі - чого вони відчаю потребують і що ми повинні надати - це більше систем ППО. Зокрема, їм потрібні Patriot. У Британії їх немає, вони є в інших західних країнах і в американців" - сказав Кемерон.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Джо Байден переконав прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу не відповідати ударом на удар по Ірану.

  • Вас також може зацікавити:

А так можна було? Нардеп рознесла позицію союзників України після іранської атаки на Ізраїль

В Ірані заявили, що задоволені "помстою" Ізраїлю, Єрусалим обіцяє "безпрецедентну" відповідь

Іран під час атаки на Ізраїль застосував тактику Росії - звіт ISW