RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Іран під час атаки на Ізраїль застосував тактику Росії - звіт ISW

Масована атака Ірану на Ізраїль демонструє факт, що іранські військовослужбовці навчаються на помилках Росії та хуситів для проведення більш небезпечних та ефективних операцій.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни від 13 квітня.

Зокрема, аналітики вирішили прокоментувати комбінований удар по Ізраїлю, під час якого Іран здійснював пуски крилатих та балістичних ракет, а також дронів-камікадзе Shahed. Подібне поєднання озброєння, як вважають експерти, покликане збити з пантелику і знищити ізраїльську ППО.

Читайте також: Більше 300 ракет і дронів: що відомо про іранську атаку на Ізраїль

Частиною масованої атаки Ірану стали удари з території Лівану та Ємену. Подібний підхід повторює тактику ЗС РФ, які під час обстрілів України застосовують балістичні та крилаті ракети, а також ударні БПЛА, за допомогою яких противник намагається обійти західні протиповітряні та протиракетні зенітні комплекси. Більше того, як стверджують аналітики, Іран зробив висновки з атак хуситів, які активно атакували міжнародні кораблі біля своїх берегів.

"Структура триваючої іранської атаки на Ізраїль схожа на схему російських ударів, які неодноразово завдавалися по Україні. У ході цих ударів Росія намагалася визначити оптимальний пакет для прориву західної протиповітряної та протиракетної оборони. Іранські атаки, що продовжуються, дають Ірану можливість оцінити ефективність різних ударних комплексів, щоб зрозуміти, як вони можуть більш ефективно обходити американську повітряну та морську оборони та долати її”, - йдеться у звіті ISW.

Раніше ми розповідали, що США виступили проти контратаки Ізраїлю на Іран.

Вас може зацікавити:

Ізраїль готується до війни з Іраном: Нетаньягу звернувся до народу

Почалося? Спецназ Ірану захопив корабель Ізраїлю, відео

З Лівану до Ізраїлю полетіли ракети: США миттєво відреагували