RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Напад на Ізраїль: чому Путін аплодує Вашингтону

Небажання Штатів рішуче бити по руках диктаторів призвело до міжнародної ескалації

Володимир Путін Володимир Путін не може не радіти через нерішучість Заходу Фото: AP

Масштабна комбінована атака Ірану на Ізраїль, яка відбулася вночі, 14 квітня, була відбита спільними силами ЦАХАЛ, США, Великої Британії та інших європейських країн. Тим не менш, постало питання щодо стратегії Вашингтону не лише не Близькому Сході, але й в цілому – в Євразії. До чого призводить глобальна політика замирення Заходу та чим це загрожує нашій державі, читайте в авторській колонці головного редактора "Апострофа" Дениса Поповича.

Усе те, що ми зараз бачимо з Іраном та Ізраїлем — прямі наслідки загравання Заходу з Путіним. "Голуби миру" у Вашингтоні дуже довго прораховували, а як же розбити Росію об Україну — та ще й так, щоб не витратити зайвих грошей, не допустити розвалу Росії й (ще страшніше) перемоги України.

А нумо почекаймо чи не впаде Київ?

Не впав? Ну, підкиньмо трохи артилерії та РСЗВ, але (боронь Боже) так, щоб не повбивало зайву сотню росіян.

Читайте: В Ірані заявили, що задоволені "помстою" Ізраїлю, Єрусалим обіцяє "безпрецедентну" відповідь

Ракетами по території Росії бити не можна. ATACMS дати? То спочатку прорахуємо, щоб зайвий уламок в умовне Шмякіно не залетів — а краще взагалі не треба давати, бо раптом все ж залетить.

Водночас Тель-Авів намагався дружити з Москвою та Вашингтоном, сподіваючись, що йому у разі чого допоможуть грошима. На жаль, досі не допомогли, заблокувавши допомогу у Палаті представників (разом з українською часткою) та змусивши згорнути операцію в Газі.

Водночас Росія шукала союзників, платила золотом та кешем за "шахеди", використовувала їх по Україні, а Іран відпрацьовував тактику використання БПЛА, переймавши досвід, й на ці гроші вдосконалював свою зброю.

Як 80 років тому виникла вісь Берлін — Рим – Токіо, так тепер ми маємо Москва — Пхеньян — Тегеран.

І це ще Північна Корея голову не підняла.

Ракети та дрони, що полетіли в бік Ізраїлю — наслідок політичної недалекоглядності Штатів, рівної якій не було з часів початку Другої світової війни. Тоді вчасно не прибили Гітлера, а зараз боялися добити Путіна.

Цього разу Ізраїль відбився. Але джин з пляшки вже вилетів. Цікаво, що ще треба для того, щоб колективний Захід це зрозумів?

Показово, що і після ударів по Ізраїлю США демонструють небажання розуміти наслідки. Відбитися Ізраїлю допомогли. Але вже лунають заяви Білого дому про те, що бити у відповідь не можна. Мовляв, ми це не підтримуємо.

Ну, раз по Ірану бити у відповідь не можна, то чому б тій самій Північній Кореї тепер не вийти на сцену. Там теж можна знайти приводи щоб ударити по сусідам з Сеулу. Або по Японії.

І Москві від цього добре. Зайвий раз можна відволікти увагу світу від злочинів в Україні. А також за рахунок інших конфліктів посилювати удари по нашій країні. А у Вашингтоні тим часом розводитимуть руками: не змогла я, не змогла…

Читайте також: Іран під час атаки на Ізраїль застосував тактику Росії - звіт ISW

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному