RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Конгресі досягли згоди щодо голосування за допомогу Україні та Ізраїлю

Конгрес США повинен надати військову допомогу як Ізраїлю, так і Україні. Про це досягнули консенсусу під час телефонної розмови між президентом Джо Байденом і лідерами Конгресу.

Про це заявив лідер більшості в сенаті Чак Шумер, пише ABC.

Читайте також: Допомога у кредит? Що пропонує Джонсон для України

На пресконференції у Нью-Йорку Шумер зазначив, мовляв, сподівається, що цього тижня можна щось зробити, щоб допомогти обом країнам.

Шумер сказав, що найкращий спосіб надіслати допомогу Ізраїлю та Україні – це розглянути та прийняти в палаті представників схвалену сенатом додаткову програму національної безпеки, яка включає допомогу обом країнам.

"Найкращий спосіб допомогти Ізраїлю відновити його протиракетний і протидроновий потенціал – це негайно прийняти цю додаткову програму. Як я вже сказав, Ізраїль витратив близько мільярда доларів на свій захист, і додаткова безпека поповнить цю протиракетну систему. і засоби захисту від безпілотників, які є в "Стрілі", "Пращі Давида" та "Залізному куполі", – сказав Шумер.

Раніше в неділю Байден поспілкувався з лідером більшості в сенаті Шумером, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості в палаті представників Гакімом Джеффрісом і лідером меншості в сенаті Мітчем МакКоннеллом.

Лідер більшості в палаті представників Стів Скаліз у суботу заявляв, що цього тижня палата представників змінить свій законодавчий графік, щоб "розглянути законодавчі акти, які підтримують нашого союзника Ізраїль і притягують Іран та його терористичних ставлеників до відповідальності", але поки що не зрозуміло, яким буде цей законопроєкт і наскільки він може відхилятися від ухваленого в сенаті в лютому.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що член Палати представників Марджорі Тейлор Грін заявила, що США можуть затвердити пакет допомогичерез масовану атаку Ірану на Ізраїль.

  • Вас також може зацікавити:

А так можна було? Нардеп рознесла позицію союзників України після іранської атаки на Ізраїль

В Ірані заявили, що задоволені "помстою" Ізраїлю, Єрусалим обіцяє "безпрецедентну" відповідь

Іран під час атаки на Ізраїль застосував тактику Росії - звіт ISW