RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Більше, ніж зазвичай: що буде в новому пакеті військової допомоги від США

Пакет військової допомоги Україні від США буде значно більший, ніж зазвичай – американські чиновники зауважили, що окрім ракет, артилерійських систем та засобів ППО він також міститиме бронетехніку.

Про це повідомляє Politico з посиланням на американських чиновників.

Читайте також: Допомога США в обмін на російські НПЗ? Чи піде Київ на такий компроміс

Зауважується, що адміністрація президента США Джо Байдена готує більший, ніж зазвичай, пакет військової допомоги для України – він міститиме бронетехніку, артилерію та засоби протиповітряної оборони.

Останні деталі пакета ще на етапі допрацювання, проте в Пентагоні хочуть, щоб пакет був готовий після того, як президент Байден підпише законопроєкт.

Джерела Politico наголошують, що пакет для Києва буде значно більшим, ніж останній транш, розмір якого становив 300 мільйонів доларів. Американські чиновники вказують, що серед усього іншого там будуть ракети та бронетехніка, зокрема додаткові бойові машини піхоти Bradley, бронеавтомобілі Humvee (HMMWV) і бронетранспортери M113.

Politico цитує слова одного з чиновників: "Адміністрація США готує "великий пакет допомоги, який допоможе задовольнити потреби України на полі бою", сказав другий американський чиновник, додавши, що він також включатиме артилерію і засоби протиповітряної оборони".

Наразі представники Міноборони працюють над остаточним узгодженням деталей нового пакету допомоги напередодні очікуваного голосування в Сенаті у вівторок за ухвалений закон про виділення Україні майже 61 мільярда доларів.

Селеста Волландер, помічник міністра Пентагону з питань міжнародної безпеки, повідомила законодавцям, що Міністерство оборони планує передати допомогу "протягом тижня-двох" після схвалення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Великобританія готує для України найбільший в історії пакет військової допомоги.

  • Вас також може зацікавити:

Немає жодних перепон: коли нова зброя від США буде в Україні

Коли ракети ATACMS нарешті відправлять в Україну: важлива заява Сенату США

Допомога від США для України: Байден каже про лідерство, а у Росії істерика