RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Масштаби шалені: полковник ЗСУ порівняв роботу українських і російських ІПСО

Масштаб ресурсів, котрі витрачає Росія на психологічні операції, величезні. Робота ворога комплексна, але не безперешкодна. Попри відносну скоординованість на стратегічному рівні, виконавці ІПсО таки стикаються з певними розбіжностями. В дечому Україна таки ефективніша.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Читайте також: РФ намагається дестабілізувати ситуацію з електропостачанням в Одесі за допомогою ІПСО - ДТЕК

Колишній заступник Командувача ССО ЗСУ, начальник управління ІПсО, полковник Євген Сасько вказав, що Україна здійснює витрати на психологічні операції, проте вони наразі не покривають всіх потреб, натомість масштаби ресурсів, які витрачають росіяни на ІПсО шалені:

"Масштаби шалені, божевільні. У нас є витрати на психологічні операції, але вони не покривають всіх потреб. Противник працює і за кордон, і в середині своєї держави, і витрачає кошти на Україну”.

Євген Сасько вважає, що тут потрібно говорити про комплексну роботу ворога:

"... тут ми можемо говорити не тільки про військові підрозділи, які діють в Збройних силах Російської Федерації. Це комплексна робота. Потужна робота від них йде по напрямку кібер-операцій. Не варто забувати і про так звані "башти" Кремля – громадян Громова і Кирієнка (перші заступники керівника Адміністрації президента РФ Олексій Громов та Сергій Кирієнко – "Апостроф")".

Окрім цього ексначальник управління стратегічних комунікацій Генерального штабу ЗСУ також називає "російські культурні доми", що діють по всьому світу:

"Це ще "Россотрудничество". Це російські культурні доми по всьому світу. Це РПЦ. Це лідери думок, це телевізійні канали. Це величезні масиви грошей, – вказує він та додає: – Це, до речі, і газети, які вони розповсюджують в інших країнах світу".

Стосовно українського інформаційного простору, Сасько вважає, що він вже певним чином "загартувався" інформаційним впливом противника.

"Але що стосується нашого інформаційного простору, то він вже "загартований" інформаційним впливом противника так само, в принципі, як і їхній, – зауважує Сасько зі згадкою на наступному: – … є певна частина людей, які дивляться або читають їх телеграм-канали. Зазвичай туди біжать, коли відбувається нестача від нас інформації. Російських воєнкорів починають читати коли не знають, що відбувається в нас на тому чи іншому напрямку. Іншими словами, якщо наситити наші інформаційні канали, то будуть читати наші".

На питання, чи російські джерела ІПсО скоординовані, колишній заступник Командувача ССО ЗСУ вказує, що на стратегічному рівні таки скоординовані, проте суперечності також виникають:

"На стратегічному рівні, так, суперечності існують, зокрема, між кремлівськими "баштами", і нам приємно їх діагностувати. Але на стратегічному рівні сидять хороші стратеги, які планують якісні стратегічні інформаційні операції. Потім, коли воно спускається по вертикалі, десь сигнал втрачається і виконавці, м'яко кажучи, не зовсім витягують".

Якщо говорити про військові підрозділи з психологічних операцій, вони, за словами полковника, "взагалі не тягнуть. Наші, на мою думку, більш ефективні".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Українські ІПСО змушували тікати з фронту десятки тисяч росіян, - екс-начальник Страткому Генштабу ЗСУ Євген Сасько

  • Вас також може зацікавити:

Путін щось приховує: Росія заблокувала в ООН резолюцію щодо ядерної зброї

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Як українська ІПСО працювала в РФ на початку повномасштабної війни і що треба зараз