RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як українська ІПСО працювала в РФ на початку повномасштабної війни і що треба зараз

На початку повномасштабної війни з РФ російське суспільство психологічно не було готовим до активних повномасштабних бойових дій, інформпростір росіян був відкритий для українського ІПСО.

Про це розповів екс-начальник Страткому Генштабу ЗСУ Євген Сасько в інтерв'ю "Апостроф".

Читайте також: Путін щось приховує: Росія заблокувала в ООН резолюцію щодо ядерної зброї

За його словами, на початку війни чимало цивільних фахівців інформаційного простору, що з України, що з інших країн світу, приходили на допомогу по тих чи інших заходах.

"Окрім того, ми ж – і ІпСО, і в цілому Сили спеціальних операцій, в тому числі Рух опору – також працюють в інформаційному просторі. Ми очікували, що буде повномасштабна фаза, і заздалегідь підготувалися", - зазначає Сасько.

За словами фахівця, середньостатистичного росіянина на початку війни шокували кадри крові, рештки тіл, техніки тощо.

"В принципі, воно тоді нормально заходило. Воно, мабуть, і зараз може нормально заходити, але зараз інформаційний простір Російської Федерації остаточно закрився. Утім, точковими психологічними акціями і діями можна туди заходити. Але це має бути системна робота з розхитування інформаційного простору", - розповідає Сасько.

За його словами, зіграло і те, що шоковані такою ганебною поведінкою РФ українське суспільство та світова спільнота згуртувалися навколо допомоги Україні.

"В принципі, ми і зараз згуртовані. Але один із напрямків інформаційних кампаній РФ спрямований як раз на те, щоб роз'єднати єдність світової спільноти, провідних країн світу щодо надання допомоги Україні в цій війні", - зазначає Сасько.

На переконання фахівця, наша країна має спрямовувати свою інформаційну активність на згуртування українського суспільства, формування психологічної стійкості і готовості наших військових частин і підрозділів. І, звісно, на пригнічення такої стійкості у противника.

Читайте інтерв'ю Українські ІПСО змушували тікати з фронту десятки тисяч росіян, - екс-начальник Страткому Генштабу ЗСУ Євген Сасько

  • Вас також може зацікавити:

РФ намагається дестабілізувати ситуацію з електропостачанням в Одесі за допомогою ІПСО - ДТЕК

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Нацспротив має стати національною ідеєю - ветеран Володимир Авдєєнко