RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

"Ми знищимо вас усіх": в США порадили Путіну сховати ядерну "лякалку"

США знищать російські війська на території України, якщо Кремль використає ядерну зброю.

Про позицію Вашингтону розповів очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, Білий дім скептично ставиться до ядерних погроз Кремля. Ба більше, Вашингтон готовий знищити російські підрозділи у випадку, якщо Москва наважиться на ядерний удар.

Читайте також: Росія запустила в космос супутник з ядерним озброєнням за кілька днів до вторгнення в Україну — WSJ

"Американці сказали росіянам, що якщо ви використаєте ядерну зброю, навіть якщо вона нікого не вб’є, ми уразимо всі ваші цілі [позиції - ред.] в Україні звичайною зброєю, ми знищимо їх усіх", - пояснив дипломат позицію Вашингтону.

За словами Сікорського, про можливі наслідки застосування ядерної зброї вже навіть кажуть представники Китаю та Індії. На думку Пекіна та Нью-Делі, застосування зброї масового ураження - це вже "не дитяча гра". Тому якщо Кремль наважиться порушити це табу - Японія та Південна Корея одразу проголосять себе ядерними державами, чого не бажає Китай.

Також Сікорський впевнений, що Європі варто навчитися грати в ескалацію та змусити очільника Кремля Володимира Путіна здогадуватися про наміри ЄС. За його словами, через те, що Брюссель завжди креслить для себе "червоні лінії", Москва стала краще адаптувати свою агресію по відношенню до України. У цьому контексті він не розуміє, чому західні партнери не дозволяють ЗСУ завдавати ударів зброєю союзників по території Росії.

"Росіяни б’ють по українській електромережі, по її зернових терміналах і газосховищах, по цивільній інфраструктурі. Російська операція ведеться зі штабу в Ростові-на-Дону. Окрім того, що Росія не застосовує ядерну зброю, вона себе особливо не обмежує. Завжди оголошуючи щодо нашої власної червоної лінії, це лише заохочує Москву пристосовувати свої ворожі дії до наших обмежень, які постійно змінюються", - резюмував дипломат в інтерв'ю.

Раніше ми розповідали, чи може ППО України витримати ядерний удар.

Вас може зацікавити:

Позбутися залежності від російської "ядерки" Росії реально? Чим Україна може допомогти Заходу

Білорусь раптово почала перевірку ядерної зброї: що задумав Лукашенко

Загроза ядерного удару РФ по Україні: куди можуть вдарити США у відповідь